Ioana Gomoi, despre obicieiurile din China, locul unde lucreaza de 7 ani

Dupa ce a regizat videoclipuri in tara pentru vedete, Ioana Gomoi a plecat in China, unde lucreaza ca reporter si unde intervieveaza ambasadori. Si pentru ca dupa sapte ani de peregrinari s-a intors in Romania, ne-am intalnit si am incercat sa aflam de la ea ce obiceiuri a imprumutat din tara care a adoptat-o.

Ioana Gomoi - The Glimpse of China
Ioana Gomoi – The Glimpse of China

Ioana Gomoi are multe de povestit si ne a spus si noua o multime de noutati. ”Am imprumutat foarte multe de-a lungul timpului. Cate putin din fiecare as putea spune. Sarbatorile le sarbatoresc pe toate. De la Anul Nou Chinezesc pana la simple sarbatori cum ar fi 520, varianta Chinezeasca a Valentine’s Day. Preferatele mele sunt Anul Nou Chinezesc si Ziua Nationala a Chinei. Cand vine vorba de obiceiuri mai ciudate, beau mereu apa calda. Mancarea imi place foarte mult, preferata mea fiind DimSum, o gustare destul de populara in China. Sunt pe social media in China, de exemplu Weibo varianta Facebookului sau Twitterului in China, folosesc WeChat ca toti cei care locuiesc in China.

Ioana Gomoi
Ioana Gomoi

 

China in general ma invatat sa am rabdare si un spirit pacifist, si cred ca asta este cel mai ‘’sanatos’’ obicei pe care l-am imprumutat din cultura Chineza. China m-a mai invatat ca trebuie mereu sa fiu pregatita pentru orice si sa privesc viitorul cu optimism indiferent de situatie. Dupa 7 ani cel mai greu si cel mai usor in China? As putea trai acolo mereu. Viata in China este total diferita fata de viata de acasa. Cu cat petrec mai mult timp in China cu atat imi este mai greu sa ma acomodez la mine acasa. Dar acasa este acasa. Cel mai greu este ca sunt departe de casa mea. Cel mai usor este ca am reusit sa ma acomodez la o lume total diferita de ceea in care am crescut. Nu stiu daca voi ramane in China toata viata mea, dar sunt recunoscatoare profund Chinei si oportunitatiilor date.

Interviu Ambasador Hussam Al Husseini (Jordan)
Interviu Ambasador Hussam Al Husseini (Jordan)

Pe mine China m-a crescut si m-a facut ceea ce sunt astazi. In general prietenii mei din China pun accent pe respectul fata de cultura si indentitatea Chineza. Precum ai vazut probabil si tu Chinezii sunt foarte mandrii de cultura si identitatea lor. Si in general cer ca altii sa ii respecte. O alta chestie pe care am observat-o in timp este ca in China respectul fata de aproape conteaza cel mai mult. Nu este deloc acceptat sa te adresezi fara respect si nepoliticos personelor din jurul tau.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata