Ferește-te de bolile de sezon cu alimentele probiotice!

Cine ar fi crezut că acum, în prag de sezon rece, sănătatea întregului nostru organism poate depinde doar de câteva mici microorganisme: probioticele!

Aceste bacterii benefice care trșiesc în intestine au un rol important în digestie însa mai mult decât atât, sunt un adevărat aliat în sezonul rece: stimulează sistemul imunitar, producția de anticorpi, combat infecțiile și au acțiune antivirală.

Deficiența în organism a probioticelor reprezintă principala cauză a problemelor digestive, dar și a altor probleme de sănătate precum scăderea imunității și apariția recurentă a bolilor specifice sezonului rece. Vestea bună e că aceste ajutoare esențiale pot fi integrate cu ușurință în dieta zilnică prin consumul anumitor alimente.

Iaurtul

Poate cel mai popular aliment asociat cu suplimentarea probioticelor în organism, iaurtul aduce și o serie întreagă de beneficii organismului: îmbunătățește digestia și imunitatea organismului, previne osteoporoza și cancerul de colon și ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Varza murată

Acest preparat nelipsit din bucătăria tradițională românescă este și o sursă de probiotice, fiind pregatită prin fermentație, cu ingrediente naturale. În afară de acest beneficiu adus sănătății, culturile vii din varza murată pot fi utile și în ameliorarea alergiilor și în plus, este o sursa excelentă de vitaminele B, A, E si C.

Ciocolata neagră

Unul din puținele deserturi benefice organismului, ciocolata neagră, este bogată în antioxidanți și are un efect de energizare. În plus, ciocolata neagră se mai remarcă și prin probioticele pe care le furnizează organismului. Câtă vreme are o concentrație cât mai mare de cacao și un conținut cât mai mic de zahăr sau îndulcitori sintetici, ciocolata neagră este un aliat de nădejde al sănătății.

Laptele de soia

Un substitut al produselor de origine animală și nu numai, laptele de soia aduce și numeroase beneficii organismului uman. Prin conținutul său de probiotice și culturi vii de bacterii, acesta ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos. O singură cană de lapte de soia oferă o mulțime de nutrienți esențiali întăririi organismului înainte de sezonul rece: conține 25-31% calciu, 11-31% vitamina D, 89-125 de calorii, 5 grame de grăsimi (0,4 grame grăsimi saturate), 6-10 grame de proteine și este bogat în acizi grași esențiali omega 3, antioxidanți și vitamina E, care ajută la combaterea infecțiilor.

Deși dieta zilnică poate fi o sursă importantă de probiotice, în unele cazuri e recomandat și este mai eficient tratamentul cu probiotice pentru a reface flora intestinală normală și imunizarea organismului.  Activit Probiotic este suplimentul alimentar Ropharma care vine în sprijinul persoanelor care se luptă cu probleme ale tractului digestiv prin echilibrarea microflorei intestinale și asigurarea unui mediu favorabil pentru creșterea și dezvoltarea bacteriilor benefice care colonizează în mod natural intestinul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata