Elis Pavaje înregistrează o creștere de peste 21% a cifrei de afaceri în 2022 și mizează pe dezvoltare prin extindere teritorială

Elis Pavaje, liderul pieței de prefabricate mici din beton din România anunță lansări de produse și investiții semnificative pentru anul 2023.

 

Cu provocări greu de anticipat dar și cu reușite dincolo de așteptări, Elis Pavaje a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 380,7 milioane lei, însemnând o creștere de peste 21% față de anul precedent, confirmând astfel poziția sa de lider pe piața de pavaje din România. Cea mai mare creștere față de anul precedent a fost obținută prin rețeaua de companii de montaj colaboratoare, respectiv de peste 40%, ca urmare a necesității crescute în piață de servicii specializate.

 

Departamentul de antrepriză al companiei a contribuit de asemenea semnificativ la această creștere, generând aproximativ 25% din cifra de afaceri înregistrată în 2022. Departamentul de antrepriză generală coordonează echipe complete de montaj, ingineri constructori, ingineri topografi cu experiența in domeniile menționate și beneficiază de utilaje de ultimă generație, precum și de colaborări în regim de subcontractare cu profesioniști din domenii conexe. Între cele mai importante lucrări din ultimul an, câștigate sau realizate, ar fi de menționat: reabilitarea infrastructurii rețelei de transport public urban din Municipiul Alba Iulia, reasfaltarea DN1 între Alba Iulia si Aiud, modernizarea drumului județean DJ107I “Transalpina de Apuseni”, care străbate o zonă până acum inaccesibilă și va lega Munții Apuseni de autostradă, la Aiud.

 

Una dintre cele mai importante noutăți pentru 2023 este deschiderea celui mai mare showroom de pavaje și alte produse din beton vibropresat, situat chiar în incinta noii fabrici a companiei, din Arad. Acest showroom de cca 6000 mp va fi dedicat profesioniștilor din domeniu, clienților și partenerilor, oferind o gamă largă de produse și soluții pentru amenajarea spațiilor exterioare. Investiția în noua fabrică de la Arad se ridică la un total de 20 milioane de euro iar platformele noii fabrici se întind pe o suprafață de 110.000 metri pătrați, capacitatea tehnologică a liniei de producţie de 7.000 de metri pătraţi de pavele/zi.

 

Anul 2023 înseamnă de asemenea investiții în dezvoltare de noi produse. Un produs realizat în urma cercetării pieței este un format nou de pavele, –dimensiuni 40x10x6 cm, disponibil cu finisaj premium, Umbra D10 sau cu suprafața beton standard, Dreptunghi D10. Acest format este inspirat din tendințele actuale de amenajare din occident, cu linii simple si drepte. De asemenea, au fost lansate noi produse in gamele de rigole, elemente de canalizare. Alte produse noi sunt plăcile de piatră andezit, cu grosimi disponibile între 2 și 10 cm și lungimi și lățimi variabile. Aceste plăci cu nuanțe de la gri spre verde, conferă locațiilor amenajate o deosebită eleganță, asigurând în același timp durabilitatea imbatabilă a pietrei naturale.

 

Investițiile planificate pentru 2023, bugetate la o valoare de 25 milioane de lei, includ înlocuirea echipamentelor, modernizarea flotei auto, digitalizarea proceselor și oferirea de training personalizat pentru angajați, pentru a îmbunătăți performanța și calitatea produselor.

 

” Perspectivele sunt îmbucurătoare, 2023 poate fi anul cu cele mai bune rezultate de până acum, avem noi produse in portofoliu, capacități de producție extinse, se prevăd o serie de investiții în infrastructura publică, ca obiectiv ne propunem ca în acest an să avem o creștere de minimum 20% a cifrei de afaceri. Suntem încrezători că eforturile noastre din acest an ne vor permite consolidarea poziției de lider pe piața de pavaje din România. Ne vom concentra pe extinderea portofoliului de produse și servicii, precum și pe dezvoltarea relațiilor cu clienții și partenerii noștri. Vom continua să investim în echipamente moderne și în dezvoltarea competențelor angajaților noștri, pentru a oferi soluții personalizate și de calitate superioară”, a mai adăugat Emil Goța, Directorul General al Elis Pavaje.

 

Despre Elis Pavaje

Elis Pavaje este o companie privată 100% românească și o afacere de familie fondată în 1991 în Petrești, jud. Alba, de Elisiu Goța. Compania comercializează prefabricate din beton vibropresat precum dale, pavele, borduri, rigole, elemente pentru gradină și oferă servicii profesionale precum consultanță, proiectare și execuție pentru proiecte de infrastructură, proiecte industriale sau comerciale. Compania, liderul pietei din Romania, are peste 200 de parteneri în întreaga țară . Elis Pavaje deține 5 unități de producție la Petrești și Vîntu de Jos (județul Alba), Stoenești (Prahova), Secuienii Noi (Neamț) și Arad (Arad).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata