Dietele și consumul de apă! Iată ce spun specialiștii!

Apa are un rol important în timpul unei diete. Și în afara ei, desigur! Pentru că nimeni nu ar putea trăi în lipsa ei. Iată ce rol are apa în cazul unui regim alimentar mai strict.

Te-ai întrebat vreodată de ce consumul mare de apă sau de lichide este atât de recomandat în toate curele de slăbire? Ştii că elimină toxinele, că menţine elasticitatea pielii. Dar că păcăleşte foamea, de asta ştiai?

În urma unor studii, s-a descoperit că mulţi dintre noi confundă senzaţia de foame cu cea de sete. Aşa se face că, nu de puţine ori, avem tendinţa să mâncăm atunci când ne este de fapt sete. Prin urmare, mâncăm mai mult decât ne cere organismul şi ne îngrăşăm.

Lucrurile se pot schimba însă. Poţi învăţa să-ţi recunoşti adevărata senzaţie de foame dacă bei un pahar mare cu apă când simţi nevoia să mănânci. Apa va ajunge în stomac şi îi va destinde pereţii, transmiţând creierului mesajul că stomacul este plin. Senzaţia de foame va dispărea sau va fi diminuată doar pentru o perioadă, dacă senzaţia de foame nu era decât o alarmă falsă.

Știai că…
… în 40 de minute de mişcare în apă sunt consumate 450 de calorii, adică mai mult decât se consumă într-o oră de gimnastică?

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata