Dieta pe bază de cereale și legume, modalitatea eficientă de a slăbi rapid
Dieta cu fibre vegetale se trage din Statele Unite și este rezultatul multor studii și cercetări științifice. Aceasta are la bază creșterea cantității de legume și fructe, dar și de cereale integrale, pâine integrală sau legume uscate. Alimentația trebuie să fie slabă caloric, fără grăsimi și zaharuri.
Asemeni oricărei diete, aceasta are atât avantaje cât și dezavantaje
Avantajele dietei cu fibre vegetale:
- Fibrele sunt substanțe ce susțin o bună digestie a alimentelor
- Alimentele ce conțin fibre au de asemenea și carbohidrați, importanți pentru energia necesară zi de zi.
- Această dietă poate fi ținută și de persoanele care suferă de diabet sau constipație.
- Nivelul colesterolului poate scădea în urma acestei diete.
- Fibrele sunt cea mai eficientă sursă pentru a preveni apariția bolilor cardiovasculare.
Dezavantajele dietei cu fibre:
- Prea multe fibre vegetale consumate în alimentația zilnică pot duce la anumite probleme digestive.
- Pot apărea balonări, gaze sau chiar și unele dureri abdominale.
- Dieta NU trebuie ținută de persoanele care suferă de boli intestinale!
Care sunt alimentele bogate în fibre:
- Cereale complete
- Prune şi caise uscate
- Migdale şi nuci
- Fasole albă fiartă
- Gutui şi pere
- Mazăre
- Fasole verde
- Morcovi
- Spanac
Meniul săptămânal pentru dieta cu fibre vegetale
LUNI
Micul dejun: o cană cu lapte (250 ml) cu cereale complete
Prânz: o porţie de fasole verde fiartă (300 grame), 100 grame piept de pui la grătar şi o felie de pâine cu secară
Cină: o salată de morcovi raşi cu ţelină, un iaurt fără grăsime, un măr şi două nuci.
MARȚI
Micul dejun: o banană, trei nuci
Prânz: o porţie de carne fiartă de pui (100 grame), o porţie de mazăre fiartă (200 grame), o felie de pâine neagră
Cină: o cană de lapte degresat cu cereale complete, trei prune uscate, o pară.
MIERCURI
Micul dejun: brânză de vaci degresată cu două felii de pâine de secară, o caisă
Prânz: o porţie de fasole bătută, o porţie de ficăţei de pui fierţi (100 grame), un măr
Cină: doi morcovi raşi, un iaurt fără grăsime, trei nuci.
JOI
Micul dejun: o cană de lapte degresat cu cereale, caise uscate
Prânz: fasole verde fiartă cu brânză de vaci degresată, peşte la cuptor
Cină: trei migdale, o piersică, doi porumbi fierţi sau 200 de grame de boabe de porumb congelat (fierte).
VINERI
Micul dejun: un ardei gras umplut cu brânză de vaci degresată, o felie de pâine de secară, trei prune uscate
Prânz: o porţie de piept de pui la grătar, mazăre fiartă cu sos de roşii, o felie de pâine de secară, o pară
Cină: un iaurt fără grăsime, morcovi raşi cu ţelină, o gutuie, trei nuci.
SAMBĂTĂ
Micul dejun: o cană de lapte degresat cu cereale complete, patru migdale
Prânz: o pulpă de pui la cuptor, o salată de roşii cu ardei şi castraveţi stropită cu suc proaspăt de lămâie, o felie de pâine de secară, un măr
Cină: doi porumbi fierţi sau 200 de grame de boabe de porumb congelat (fierte), trei prune uscate, o pară.
DUMINICĂ
Micul dejun: două felii de pâine de secară cu brânză de vaci degresată şi o roşie, o banană
Prânz: un piept de pui la grătar (150 grame), o porţie de fasole bătută, două roşii, o piersică
Cină: 200 de grame de mămăliguţă cu brânză de vaci degresată şi un un iaurt fără grăsime, trei migdale, două nuci.
Sursa: clickpentrufemei.ro
Sursa foto: pixabay.com