Bucuria verii printre insecte şi ultraviolete

Sezonul cald al anului reprezintă perioada în care cu toţii dorim să ne bucurăm de frumuseţea naturii, de binefacerile aerului curat şi ale razelor solare. Răcoarea munţilor sau mângâierea blândă a soarelui care scaldă valurile mării, fac din vacanţele noastre prilej de mare bucurie, ajutându-ne să ne relaxăm şi să ne reechilibrăm organismul după perioada rece. Mici şi mari, cu toţii ne simţim mult mai energici şi plini de vitalitate în perioada caldă a anului, animaţi de lumină, soare, căldură şi verdele energizant plantelor.

Protejaţi în faţa insectelor

Aşa cum noi renaştem şi ne redescoperim vitalitatea în sezonul cald, la fel şi micile insecte sâcâietoare se trezesc la viaţă şi îşi îndeplinesc rolul lor în această lume. Astfel, ţânţarii, furnicile, viespile, albinele, căpuşele şi puricii devin unii dintre cei mai des întâlniţi inamici ai timpului nostru petrecut în natură. O protectie anti insecte nu trebuie să lipsească niciodată din geanta sau rucsacul nostru. Sub formă de spray-uri, plasturi calmanţi, geluri, unguente, brăţări aromatizate sau alte dispozitive cu rol de calmare a pişcăturilor de insecte, aceste produse ne vor ajuta să fim în siguranţă, chiar şi atunci când insectele invadează locul în care am ales să petrecem câteva ore de relaxare. În cazul celor mici, se impune o protecţie substanţială, gelurile şi spray-urile cu rol de îndepărtare a insectelor fiind absolut necesare, alături de brăţărica aromatizată. În cazul în care micuţul manifestă fond alergic respirator, cu atât mai mult se va acorda atenţie protecţiei în faţa riscului înţepăturilor de insecte.

Bâzâitul sâcâitor al ţânţarilor

Ţânţarul este una dintre cele mai sâcâitoare şi periculoase insecte. Pe lângă faptul că deranjează cu bâzâitul specific, înţepătura lui poate declanşa reacţii cutanate severe, prezentând şi riscul de a se constitui în transmiţători de virusuri periculoase. Aplicând spray anti tantari, atât adulţii, cât şi copii mai mari de trei luni, vor fi protejaţi pentru câteva ore în faţa agitaţilor şi periculoşilor ţânţari, astfel că plimbarea de seară prin parc sau excursia în poieniţa de la munte se vor putea desfăşura normal, fără incidente şi fără riscul de a fi ciupiţi de ţânţari. În sezonul cald, se impune protecţie şi în faţa căpuşelor, acarieni cu mare potenţial de transmitere a virusului specific bolii Lyme. Aplicând protecţia pentru ţânţari, se asigură o barieră protectoare şi în faţa periculoaselor căpuşe care inundă parcurile şi câmpurile, imediat ce vine sezonul cald.

Binefacerile soarelui

În sezonul cald, cu toţii dorim să ne bucurăm de beneficiile razelor solare, bronzul, aportul de vitamina D, plăcerea de a te lăsa mângâiat de lumina solară, pot să îţi pună sănătatea în pericol, astfel că este recomandat să aplici un strat substanţial de protectie solara. Pe plajă la mare, pe vârf de munte, în parc sau pe bulevardele oraşului, razele solare prezintă acelaşi grad de radiaţii, astfel că se impune atenţie şi luarea câtorva măsuri. Dacă eşti pe malul mării sau la piscină, dacă te bronzezi în curte sau într-o poiană la munte, aplică periodic protecţie solară şi asigură-te că nu te expui în orele cu temperaturi extreme. Dacă nu eşti la plajă, dar trebuie să te plimbi în bătaia soarelui, pe lângă protecţia aplicată, vei folosi haine din fibre naturale, vaporoase şi lejere, cu ajutorul cărora vei acoperi o suprafaţă cât mai mare a pielii. Nu uita de pălărie sau şapcă, hidratează-te corect şi nu aştepta să se instaleze senzaţia de sete. În cazul copiilor, protecţia solară trebuie aleasă din produsele destinate acestora, expunerea la soare se va face doar în primele şi ultimele ore ale zilei, iar căpuşorul va fi acoperit permanent. Vor consuma apă plată şi nu vor sta în bătaia soarelui, în mijlocul zilei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata