Whisky-ul japonez, gustul soarelui rasare! Descopera aromele deosebite din indepartata Asie!

Pe teritoriul Europei are o traditie veche de secole, iar pe continentul Statelor Unite ale Americii a devenit o parte din istoria nationala. Este o bautura plina de taine, iar aroma sa are acel ceva specific senzatiei de mister. A aparut in filme celebre si a luat parte la momente importante din istoria recenta a omenirii.

A devenit atat de populara, incat a reusit sa depaseasca granite si sa cucereasca noi frontiere. Astazi, gustul sau a capatat o noua nuanta, cea a Soarelui Rasare! Descopera sortimentele japoneze de whisky chiar la tine acasa!

O bautura clasica, dar cu arome exotice

Japonezii au incercat sa produca o bautura cat mai asemanatoare cu Scotch-ul scotian, insa au dorit sa ofere o noua perspectiva. Acestia si-au dorit sa aduca un plus bauturii europene prin adaosurile traditiei si ale nuantelor climatice specifice Tarii Soarelui Rasare.

Desi nu are o istorie de secole, precum Scotch-ul, in cei 90 de ani de cand este produs pe teritoriul Japoniei, a reusit sa se impuna la nivel mondial, devenind o alternativa la clasicul gust al tariei din Scotia.

Gustul inconfundabil

Acest tip de bautura fina ofera o noua experienta celor obisnuiti cu aroma celebrului Jack Daniel’s sau Label 5. Nu vei identifica taria specifica bauturii, ci o aroma retinuta, intrinseca. Desi poate parea paradoxal, energia si vitalitatea sunt aceleasi!

Printre ingredientele care iti vor surprinde si incanta simturile se numara scortisoara, aromele fructate de pere si alune, laptele cu ciocolata si chimen. Trebuie sa incerci cel putin o data un pahar de whisky japonez!

Calitatea Single Malt

Productia este asemanatoare ca si in cazul oricarei alte bauturi “single malt”, prin distilarea orzului transformat in malt. Maturarea are loc in butoaie din stejar pentru cel putin trei ani si o zi. Datorita conditiilor climatice din Japonia, aceasta tarie se matureaza mai repede comparativ cu cea din Scotia.

Similar productiei din Statele Unite, lemnul in care taria “imbatraneste” ofera mai multa aroma produsului final. In Tara Soarelui Rasare, whisky-ul este pus la maturat in “mizunara” (stejar japonez), ceea ce adauga bauturii o nota de cocos.

Recomandari pe care sa nu le ratezi!

Astazi exista o multitudine de branduri care produc “Scotch” japonez. Magazinul online www.beicevrei.ro ti-a pregatit o selectie variata si atent conceputa pentru a-ti satisface cele mai exigente preferinte si cele mai interesante experiente. Iata doar cateva dintre recomandarile celor mai inedite tarii produse in Japonia:

  • The Kurayoshi – maturat vreme de 3 ani in lemn de stejar alb, este o bautura fina cu arome dulci de stafide, malt si vanilie.
  • Nikka – reprezinta unul dintre cele mai apreciate whisky-uri produse in Tara Soarelui Rasare, cu un gust puternic de caramel dulce, cu note de cafea si stejar.
  • Yamazaki – cu o textura bogata si o complexitate palpabila, caracterul intens al acestui brand este simtit la fiecare inghititura.
  • Hakushu – cele mai cunoscute variante de “single malt” care poarta semnatura acestei companii sunt maturate vreme de 12, 18 sau 25 de ani.
  • Akashi – desi distileria si-a inceput productia in 1984, prima sticla lansata pe piata a fost abia in anul 2007, iar acest lucru s-a datorat dorintei de a oferi un gust intens de zahar brun si cirese salbatice.

Dupa cum se poate observa, desi putini stiu despre aceasta tarie produsa in Japonia, varietatea de whisky este generoasa. Descopera gusturi noi cu fiecare ocazie!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata