Twitch și userii săi faimoși

În esență, Twitch este o platformă de streaming unde oamenii se pot transmite în direct jucând jocuri video. Conceptul din spatele Twitch a venit de la Justin Kan și Emmett Shear, care în 2007 au lansat un site web numit Justin.tv, care permitea oamenilor să se transmită în flux și să converseze cu o audiență live. Datorită aglomerației de jocuri, a fost redenumită Twitch Interactive în 2014. Apoi a fost achiziționată de Amazon și, potrivit Statista, existau aproximativ 41,5 milioane de utilizatori Twitch în Statele Unite în 2020, estimându-se că această cifră va crește la 51,6 milioane până în 2024.

Twitch recomandă fluxuri pe prima pagină a website-ului și a aplicațiilor sale. O altă modalitate populară de a descoperi noi canale Twitch de vizionat este răsfoirea în categoria Jocuri. Mulți dintre cei mai populari streameri Twitch sunt destul de activi pe Twitter și Instagram, ceea ce face din ambele rețele sociale o alternativă perfectă pentru a descoperi noi streameri de urmărit.

Lando Norris este un tânăr faimos care face și streaming pe Twitch din 2017, cu doi ani înainte de a-și începe cariera de pilot de curse auto. În mod oarecum previzibil, titlul său cel mai jucat este „iRacing”, dar îi place să joace și „Call of Duty: Warzone” interacționând cu fanii săi în secțiunea de chat. Twitch este un mediu bun pentru a crea comunități cu un scop, iar jucătorul profesionist de poker Mason Pye a profitat de această ocazie când a început să promoveze lumea jocurilor mixte, nu doar pentru jucătorii cu ceva experiență în spate, ci și pentru cei noi. El încearcă să conecteze oameni cărora le place să joace toate formatele de poker și îi place atât de mult Twitch, deoarece îi permite să continue interacțiunea cu publicul în timp ce joacă runda de poker.

Această formă de interactivitate, care oferă persoanelor cu o bază de fani dedicată, o modalitate și mai ușoară de a interacționa direct cu ei, a creat o nouă tendință: o serie de celebrități mainstream au început să reducă decalajul dintre divertismentul de la școală veche și cel modern, creându-și propriile canale Twitch.

Drake este o figură imposibil de ratat în cultura populară. Faima sa a început înainte de cariera muzicală, atunci când a început să atragă privirile fanilor ca membru al distribuției în show-ul pentru adolescenți „Degrassi”. Și de acolo, cariera lui Drake a crescut și mai mult prin lista lui aparent nesfârșită de melodii. Nivelul său de faimă a atras, de asemenea, o atenție sporită industriei de streaming atunci când, în martie 2018, a decis să intre în lobby-urile „Fortnite” cu starul Twitch Ninja, alături de celebrități ca Travis Scott și Juju Smith-Schuster. Mai recent, el și-a continuat implicarea în streaming, dând explicit permisiunea lui NickMercs de a-i folosi muzica în streeam-urile sale.

În 2018, cântecul devenit viral „Mooo!” a transformat-o pe Doja Cat într-o stea peste noapte. Clipul muzical al piesei are multe dintre trăsăturile pentru care Doja Cat a devenit cunoscută și iubită, prezentând o personalitate hilară, oarecum excentrică și înzestrată cu un adevărat talent muzical. De asemenea, și-a crescut audiența devenind o prezență mai mare pe rețelele de socializare. În februarie 2021, Doja Cat a postat pe Twitter un anunț că va intra pe Twitch. Fără prea multă întârziere, streameri mari precum Pokimane, Corpse Husband și alții și-au arătat susținerea și entuziasmul. În acea lună, Doja a început să difuzeze și a crescut rapid canalul, dar a încetinit și nu a mai transmis prea mult până în luna iunie a acestui an (conform TwitchTracker).

Snoop Dogg este o emblemă a industriei muzicale, unde încă se clasează drept unul dintre cei mai faimoși și mai populari rapperi ai tuturor timpurilor. Acesta este privit ca o legendă vie, dar chiar și dincolo de cariera sa muzicală, activează în domeniul afacerilor cu un incredibil succes. El este cunoscut și pentru îmbrățișarea culturii internetului, parțial prin streaming-ul Twitch pe care l-a început în 2017. Deși nu a transmis prea mult pe atunci, era deja adaptat la potențialul transmisiunii live. Joacă mai ales titluri sportive precum „Madden” și „NBA 2K” și, în comparație cu alte celebrități de pe această listă, Snoop Dogg nu folosește prea mult chatul său. Stream-urile sale sunt totodată faimoase pentru unele dintre problemele lor tehnice amuzante, pe care rapperul le ignoră, cum ar fi, întâmplarea când sunetul Twitch a fost dezactivat din greșeală pentru o săptămână întreagă, fără ca el să observe.

Twitch este cea mai mare platformă de streaming din lume, cu o marjă solidă, și continuă să adauge nume mari la lista actuală de streameri activi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata