Tips & tricks: Cum fac unii tineri să câștige pe toate planurile

Cu cât oamenii ajung la succes mai de tineri, cu atât le este mai bine în viață. Mai târziu, a câștiga în toate planurile vieții se dovedește a fi mult mai greu. Iată câteva idei pe care cei tineri trebuie să le folosească dacă își doresc să le meargă bine pe orice plan.

Mulți tineri regretă la 30 de ani faptul că n-au făcut ce trebuie la 20 de ani. Că n-au profitat de ocazie, că n-au fructificat oportunitățile. Că nu au acționat, că n-au forțat etapele. Da, etapele pot fi sărite, blocajele pot fi depășite, numai că momentul saltului trebuie calculat foarte bine și saltul trebuie făcut cu curaj. De la viața de cuplu la viața profesională, de la examene și șanse la petreceri și sănătate – toate aspectele vieții pot sta bine încă de la vârste fragede. Iată cum:

 

Abordarea naturală a vieții amoroase

Studenții și cei foarte tineri au încă timp să experimenteze din punct de vedere al vieții sentimentale. Nu există presiunea socială pentru intrarea în relații serioase sau căsnicii – și dacă există, ea trebuie ignorată. Mai e timp.

La această vârstă, tinerii au libertatea de a se comporta natural, de a nu forța sau grăbi lucrurile apropo de găsirea unui partener de viață sau de oficializarea prin semnătură a unei relații de cuplu. A cunoaște este cel mai important, iar asta nu se poate face corect dacă atitudinea este una nenaturală iar ideea de cuplu, de căsătorie, este una presantă. Să fie doar motive de bucurie și plăcere. Plus că experiența acumulată acum crește nivelul încrederii în sine și folosește pe viitor.

 

Studiile trebuie să primeze în fața jobului

Cazurile în care unii abandonează facultatea și înființează start-up-uri de succes sunt rare. Un tânăr, dacă e cu picioarele pe pământ, știe că finalizarea studiilor ține de reușita ulterioară în plan profesional. Poate și bani mai mulți la salariu, sau un altfel de statut în întâlnirile de business networking.

Sunt unii studenți care abandonează facultatea doar ca să se poată concentra mai bine la un job unde câștigă binișor, dar unde nu vor putea să avanseze tocmai din cauza nefinalizării studiilor. Există soluții prin care studiile și jobul din timpul studiilor pot fi duse în paralel fără probleme. Cei care vor succes și la cursuri dar și la birou apelează din când în când la o nedetectabilă cască de copiat.

 

Tinerețea e frumoasă și ușor de dus, dar…

…nu este lipsită de pericole de sănătate, de accidente. Pentru a preîntâmpina necazurile, totul trebuie făcut cu măsură, calculat, astfel încât câștigul tânărului să fie o stare bună de sănătate și azi, dar și mâine. Sportul, sala – mișcarea este obligatorie. Iar cunoașterea lumii ține de sănătatea spiritului. Călătoriile sunt indicate, la fel și interacțiunea cu tineri din alte locuri din țară și chiar din alte țări. La fel de importantă este și interacțiunea offline, fiindcă există viață și în afara internetului.

Cele de mai sus sunt câteva idei bune pentru toți tinerii care vor să înceapă viața de adult cu dreptul, care vor să își trăiască tinerețea frumos și să fie încununați cu succes. Fie ca cei foarte tineri care citesc acest text să învețe repede cum să se descurce în viață!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata