Soluții antiparazitare: descoperă ce sunt și ce rol au

A avea un prieten de companie patruped reprezintă o mare bucurie, însă și o responsabilitate importantă pentru tine.

De exemplu, dacă ai o pisică, pe care o consideri deja parte din familie, asigură-te că investești în solutii antiparazitare de calitate, datorită cărora felina să se protejată de virusuri și bacterii. Este vorba despre produse veterinare care îți protejează pisica pe termen lung și pe care le poți administra fie acasă, fie la un cabinet de specialitate!

Soluții antiparazitare – cum îți protejează pisica?

Disponibile sub formă de pipete, soluțiile antiparazitare sunt extrem de importante pentru pisica ta. Acestea au rolul de a ține virusurile și bacteriile la distanță, iar astfel eviți ca prietenul tău necuvântător să dezvolte boli care îi pot fi fatale. Printre cele mai importante virusuri pe care le combat soluțiile sunt:

  • protozoarele – sunt paraziți interni de mici dimensiuni, care îi pot provoca pisicii tale diarere puternică, precum și o digestie incompetă. Organismele unicelulare pot conduce inclusiv la deshidratare, dar și la pierderea în greutate. Cele 2 tipuri de protozoare întâlnite frecvent la pisici sunt: giardia și coccidia. Ele pot fi depistate în organism numai prin intermediul unor analize de specialitate.

Viermii se află și ei printre factorii negativi care pot fi combătuți cu ajutorul soluții antiparazitare. Ei pot fi inelați, lați sau cu cârlig, iar infectarea se poate realiza prin contactul cu ouăle ori materiile fecale ale unei alte pisici, prin contactul cu pisica-mamă sau prin contactul cu diferite rozătoare.

Cum să aplici eficient pipeta?

Potrivit medicilor veterinari, atunci când vrei să folosești o pipetă de deparazitare, o poți aplica direct pe ceafa pisicii. Asigură-te că nu atingi animalul în zona respectivă preț de câteva ore, pentru a-i oferi soluției posibilitatea de a acționa.

Monitorizează atent pisica după aplicarea soluției antiparazitare

Indicat este ca în primele 12 ore de la aplicarea soluției antiparazitare să monitorizezi atent animalul de companie. Unele pisici pot dezvolta reacții adverse, dacă organismul lor nu se ,,impacă” bine cu substanța pe care le-o administrezi. Dacă observi că pisica ta se scarpină acolo unde i-ai aplicat pipeta sau dacă apare aici o iritație, mergi cât mai repede la un cabinet veterinar, pentru ca medicul să ia măsuri.

Cât timp durează efectul?

În funcție de produsul pe care îl alegi pentru deparazitare, efectul acestuia variază între 1 și 3 luni. În același timp, trebuie să ai în vedere că pentru pisicile care stau exclusiv în casă, efectul este mult mai îndelungat decât în situația în care îți lași animalul de companie să se plimbe și pe afară.

De unde achiziționezi soluțiile antiparazitare?

În ceea ce privește locurile în care găsești soluțiile antiparazitare, ele sunt disponibile atât în magazinele fizice de specialitate, cât și online, în magazinele virtuale veterinare. Atunci când optezi pentru a comanda direct de pe Internet soluțiile de care ai nevoie, poți citi pe îndelete descrierea acestora și descoperi astfel care sunt ingredientele folosite pentru producerea lor, cum să le aplici, cât timp sunt eficiente, dar și care ar putea fi efectele adverse cu care pisica ta s-ar putea confrunta.

Veteco.com îți pune la dispoziție o gamă largă de produse ideale pentru animalul tău de companie! Online găsești de la vaccin veterinar, până la suplimente veterinar, dar și soluții ideale pentru deparazitarea internă și externă. Dacă vaccinurile trebuie neapărat făcute la un cabinet de specialitate, suplimentele și soluțiile de deparazitare pot fi aplicate și acasă foarte ușor!

Date de contact:

Tel:  +40 264 597 008

E-mail:office@veteco.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata