Sfaturi pentru a avea un stil vestimentar sustenabil

Noutățile în modă sunt permanente, iar persoanele care doresc să aibă un stil vestimentar în tendințe ajung să dea pe haine mai mult decât ar fi cazul. Schimbarea periodică a garderobei nu trebuie să fie o cheltuială majoră, iar soluția în acest sens îți este oferită de o șansă importantă care ți se oferă: aceea de a achiziționa articole vestimentare la mâna a doua. În acest fel, vei reuși să ai un stil vestimentar la modă, dar sustenabil, un stil vestimentar care îți permite suficientă libertate și care te ajută și să faci economii de bani consistente.

Nu cumpăra în mod obsesiv haine!

Una dintre modalitățile prin care poți avea un stil vestimentar sustenabil este aceea de a te opri din achiziția în mod obsesiv a hainelor. Înlocuiește sesiunile de shopping cu alte activități care îți fac plăcere și încearcă să te limitezi la articolele vestimentare pe care le folosești cel mai frecvent.

Există riscul de a umple dulapurile cu imbracaminte si accesorii pe care nici măcar nu ajungi să le porți vreodată că se și demodează, aceste articole fiind achiziționa nu din nevoie, ci din obsesia de a cumpăra haine mereu și mereu.

Încearcă să redescoperi hainele și accesoriile uitate prin dulapuri și ai ocazia de a descoperi în aceste lucruri ceea ce poate nu ai văzut inițial. Totodată, prin aceste redescoperiri vei avea ocazia de a realiza ce îți lipsește cu adevărat, iar în felul acesta vei achiziționa doar ce este util, nu ceea ce ai putea purta cândva…

Selectează în mod regulat!

Încearcă să triezi în mod regulat și să alegi din garderobă, la anumite perioade, ceea ce nu porți sau ceea ce nu îți mai place. Nu este neapărat să dai aceste articole pur și simplu deoparte, ci le poți valorifica: fie le donezi altora care au nevoie, fie le vinzi, pentru a face rost de bani cu care să faci alte achiziții.

Încearcă să iei fiecare articol și să încerci să definești scopul lui: este sau nu util, te face sau nu te face fericit. Să nu îți fie milă din a da deoparte acele lucruri pe care le consideri inutile, pentru că le poți valorifica altfel, iar în felul acesta vei reuși să obții un stil vestimentar sustenabil cu adevărat.

Identifică-ți stilul și definește-ți nevoile!

Este important să identifici stilul vestimentar care te reprezintă, care te face să te simți cel mai bine în pielea ta, pentru că în acest fel vei reuși să definești și nevoile pe care le ai din punct de vedere vestimentar, iar în acest fel poți face doar acele achiziții cu adevărat potrivite.

Dacă ai găsit în dulap un articol pe care nu l-ai îmbrăcat niciodată și nici nu te atrage, este clar că nu te reprezintă. Caută toate articolele de acest fel, analizează stilul în care se încadrează și evită pe viitor să cumperi astfel de haine, pentru că nu vei face decât risipă de bani.

Pe lângă aceste sfaturi, nu uita că este important să privilegiezi articolele care ar putea constitui baza oricărei ținute. Într-adevăr, poate că stilul care te reprezintă este unul colorat, în dungi sau buline, dar nu uita că este important să te asiguri că în garderobă ai și piese vestimentare de bază, la care poți apela oricând ai nevoie de alegeri clasice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata