Sfaturi care vor îmbunătăți relația mamă-fiică

Relația mamă-fiică reprezintă conexiune de identificare importantă. De foarte multe ori, mămicile obișnuiesc să inducă conștient sau inconștient fiicelor lor credințe sau tipare negative importante și ajung să se descopere pe sine în fiicele lor, cu aspecte neștiute sau adânc îngropate în subconștient.

Cum să ai o relație mai bună cu fiica ta:

1. Ține cont de părerea ei și respectă-i punctele de vedere

Copilul trebuie să fie identifict ca individ separat de părinte, cu o personalitate proprie, nevoi, dorințe și menire. Fiica vrea să fie ascultată și înțelească, să i se respecte părerea în anumite chestiuni care o vizează în mod direct.

2. Laudă-ți fiica, admir-o și iubește-o

Dacă ți se pare greu să găsești un motiv de laudă sau de admirare pentru fiica ta, atunci ai putea face o introspecție vis-a-vis de propria persoană. Copilul va putea să învețe să îndrăgească lumea și să se creadă că acea parte din lume așa cum mama ei i-a arătat. Mama este acea persoană care o poate învăța ce este iubirea atât de sine cât și față de alții. Și mai ales, mama trebuie să o învețe pe fiica ei ce este acceptarea, toleranța și iubirea, pentru a o forma ca viitoare femeie și viitoare mamă.

3. Fii deschisă emoțional

Deschiderea emoțională este foarte importantă în orice relație pozitivă părinte-copil. Ca mamă și ca femeie, acceptă-ți propriile trăiri, propriile stări emoționale. Nu încerca să pari nici mai matură și nici mai vitează decât ești și de asemenea, acceptă aceleași lucruri și la fiica ta. Nu uita de clipele când ai fost îndrăgostită, când ai avut primul sărut, primul 4 la școală, etc. Menține-te persoana care poate să îi ofere o lecție și o poveste de viață și nu te prezenta fiicei tale ca un paznic al virginității sau al cumințeniei.

4. Nu trebuie să îi fii prietenă

Nu sunteți prietene. Cu toate că o să îi povestești lucruri din experiența ta, acestea sunt părți din trecutul unui adult care are un copil sau o tânără. Fiica ta nu este prietena ta. Nu trebuie să plângi pe umărul ei dacă te cerți cu soțul sau dacă ai probleme financiare, și nici nu o lăsa să asiste la problemele tale existențiale. Trebuie să îi oferi lecții de viață și să nu îi periclitezi viitorul cu problemele tale.

5. Iubește-o exact așa cum este ea

Fata este în regulă exact așa cum este și este bine să aibă părerile pe care le are și dorințele pe care le exprimă. Fata ta nu are mereu aceleași preferințe vestimentare ca ale tale, nu își dorește aceeași carieră ca a ta, dar acest lucru nu înseamnă că nu este bună. Poate să aibă păreri diferite și să semene cu alți membri ai familiei. Acest lucru nu înseamnă că are o problemă. Așa este ea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata