Securitate la domiciliu: cum să vă păstrați proprietatea în siguranță atunci când plecați pentru vacanța de vară

Vara este cel mai aglomerat moment pentru spărgătorii de case. Acestea cauzează nu numai daune materiale, ci și psihologice. Pentru a le face lucrurile dificile, tehnologia sofisticată este aici pentru a ajuta – la fel și unii vecini buni. Dacă vă părăsiți casa pentru o perioadă lungă de timp, ar trebui să luați măsurile de precauție adecvate, să nu lăsați siguranța proprietății voastre; pentru asta, ar trebui să te joci doar pe NetBet.

Sertarele și dulapurile au fost jefuite. Bijuteriile, computerele și echipamentele stereo au dispărut. Și unde era televizorul odată, cabluri libere atârnă de perete. Oricine se întoarce într-o casă spartă după vacanța de vară din care au fost furate toate obiectele de valoare și obiectele personale este gata din nou pentru vacanță. Și mai ales nu se oprește la daunele materiale: multe victime se plâng că primul șoc nu le poate lăsa, ceea ce poate avea chiar consecințe psihologice pe termen lung. Dacă doriți să plecați în vacanță fără griji, ar fi înțelept să investiți în siguranța casei dvs. în prealabil și să vă verificați acoperirea de asigurare.

Ușa și ferestrele de la patio sunt cele mai slabe puncte

Spărgătorii sunt deosebit de populari vara: atunci când decolează avioanele de vacanță, spărgătorii cutreieră străzile în căutarea de apartamente orfane. Punctele slabe pe care le exploatează spărgătorii sunt aproape identice peste tot: în 80 la sută din cazuri, acestea vin prin ușa patioului sau printr-o fereastră. Și spre deosebire de un thriller de televiziune, de cele mai multe ori nu se rupe fereastră – la urma urmei, zgomotul rezultat ar atrage prea multă atenție. Mai ales că o șurubelniță este adesea suficientă pentru a deschide ferestrele mai vechi. Ușa garajului este adesea punctul neuralgic din casele în care spațiul de parcare este integrat în clădire: majoritatea porților controlate electronic pot fi ușor depășite – iar ușa de legătură dintre garaj și casă este adesea securizată inadecvat.

Mulți proprietari de locuințe au recunoscut pericolul și sunt în curs de modernizare: sistemele profesionale de blocare și un detector de mișcare care permite iluminarea exterioară să strălucească puternic cu cea mai mică mișcare de pe proprietate sunt de mult standard. Și nici sistemele de alarmă sofisticate nu sunt o investiție prea mare: tehnologia de securitate este mai accesibilă decât cred mulți oameni. Mulți proprietari instalează, de asemenea, camere de supraveghere – acestea sunt adesea conectate la Internet, astfel încât să puteți vedea întotdeauna că totul merge bine când sunteți afară.

Daunele sunt în medie 14 000 lei

Mai presus de toate, costurile pentru ajutoarele tehnice sunt gestionabile atunci când le puneți în raport cu daunele cauzate de spargeri. Prejudiciul mediu poate fi de aproximativ 14 000 lei și crește în fiecare an. Această cantitate mare de daune poate fi explicată prin faptul că tot mai multe gospodării au dispozitive electronice de înaltă calitate, cum ar fi laptopuri sau tablete. Dar nu este permis tot ceea ce este posibil în ceea ce privește tehnologia de siguranță. La instalarea sistemelor de supraveghere video în special, pot apărea rapid conflicte cu vecinii, chiar dacă proprietarii de case au în general dreptul de a configura camere.

Protecția proprietății vă permite să vă monitorizați propria proprietate și să o protejați împotriva efracției. Aceasta include instalarea supravegherii video, atâta timp cât acoperă doar proprietatea proprie și nu încalcă drepturile terților. Cu toate acestea, vecinii și trecătorii trebuie să fie feriți de observație. Prin urmare, o cameră nu trebuie să fie atașată mobil, astfel încât să poată fi îndreptată către proprietatea vecină sau zonele adiacente.

O protecție deosebit de importantă împotriva spărgătorilor, adesea mult mai eficientă decât tehnologia de securitate, este un vecin atent care verifică în mod regulat dacă totul este în regulă. El nu trebuie să facă mare lucru: este suficient să goliți cutia poștală și poate, de asemenea, să ridicați jaluzelele dimineața și apoi să le coborâți din nou seara. Astfel de lucruri mici semnalează mai întâi spărgători că cineva este prezent – și de atâtea ori îi duc să-și țină mâinile departe de casă.

Verificați acoperirea asigurării înainte de plecare

Dar chiar și cu cel mai atent vecin și cu tehnologia de securitate sofisticată, o spargere nu poate fi întotdeauna prevenită. Pentru a fi pregătiți pentru o situație de urgență, ar trebui să vă verificați acoperirea de asigurare înainte de a pleca. În acest fel, cel puțin daunele materiale pot fi menținute în limite.

Asigurarea de conținut acoperă daunele după o spargere. Condiția prealabilă este că a fost în mod verificabil o spargere – deci trebuie să existe urme de spargere, cum ar fi încuietoarea ușii distruse. Dacă se descoperă o spargere, poliția trebuie chemată imediat. Funcționarii, precum și asigurătorul, au nevoie atunci de așa-numita listă de bunuri furate. Este recomandabil să descrieți lucrurile furate cât mai exact posibil, de exemplu prin specificarea numerelor dispozitivului. Dovada achiziției ar trebui să fie disponibilă și pentru asigurător.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata