Romania si factori de risc la nivelul sanatatii – ce poate insemna dieta NUPO pentru populatie?

In momentul de fata, la nivel de tara, Romania prezinta 25% riscuri fatale clasificate ca si riscuri alimentare. Pentru o comparatie relevanta, media europeana a acestor riscuri este de doar 17%. Pe scurt, poporul roman sta mai rau la capitolul alimentatie decat restul Europei.

Desigur, acest tip de riscuri nu este singurul care trebuie luat in calcul. Consumul de tutun si bauturi alcoolice, precum si un nivel crescut de poluare a aerului fac din Romania una dintre cele mai putin sanatoase tari din Europa. De exemplu, speranta de viata la nastere a tarii este a doua cea mai scazuta din intreaga Uniune Europeana.

Pentru multi romani, primul pas ideal spre o viata mai sanatoasa ar fi o dieta, mai ales avand in vedere faptul ca tara este pe rosu la capitolul exces de greutate si obezitate in randul adolescentilor. Iata astfel ce poate insemna dieta NUPO pentru populatia Romaniei!

Ce inseamna, mai exact, o dieta?

Majoritatea persoanelor este de parere ca acest cuvant implica renuntarea la o multime de feluri de mancare pentru a pierde in greutate. Totusi, o dieta nu presupune neaparat pierderea in greutate. Urmarea unei diete sanatoase inseamna consumarea de alimente si feluri de mancare care contribuie unei stari de bine pe termen lung.

De exemplu, NUPO te poate ajuta sa obtii rezultatele ideale pentru tine. Dupa caz, produsele din gama NUPO te pot ajuta sa slabesti sau sa iti mentii greutatea. Astfel, te poti baza pe ajutorul unei diete oricand – trebuie doar sa stii ce tip ai vrea sa urmezi.

Ce poate insemna NUPO pentru populatia Romaniei? Pentru populatia Romaniei, NUPO poate fi un beneficiu major. Exista 7 aspecte importante care sustin aceasta afirmatie:

· Consumul de legume in randul adultilor se afla in zona rosie extrema. Mai exact, in comparatie cu alte tari europene, adultii din Romania nu consuma legume aproape deloc;

· Consumul de legume in randul adolescentilor se afla intre zona galbena si cea rosie, nu foarte departe de nivelul de consum al adultilor;

· Consumul de fructe in randul adultilor se afla, din nou, in zona rosie extrema. Pentru majoritatea romanilor, o dieta normala nu contine fructe;

· Consumul de fructe in randul adolescentilor se afla, totusi, in zona galbena, cu tendinte spre cea verde;

· Activitatea fizica in randul adultilor este, din nou, aproape inexistenta – in zona rosie extrema. Marea majoritate a romanilor adulti nu practica sport si nici nu beneficiaza de pe urma celor 30 de minute de miscare recomandate in fiecare zi;

· Activitatea fizica in randul adolescentilor se afla in zona galbena;

· Excesul de greutate si nivelul de obezitate in randul adolescentilor se afla in zona galbena extrema, cu tendinte spre cea rosie. Acest nivel este ingrijorator, mai ales dat fiind faptul ca

nivelul de obezitate in randul adultilor din Romania este unul foarte scazut, aflandu-se in zona verde extrema – foarte aproape de zona tinta alba.

Din totalul de 12 aspecte, 8 tin de alimentatie si dieta, iar Romania experimenteaza probleme la nivelul a 7 dintre ele. Astfel, este de la sine inteles de ce o dieta precum NUPO, care ofera corpului uman toate elementele recomandate per zi (vitamine, minerale, nutrienti), poate fi benefica pentru o mare parte din populatie.

Pe scurt, exista nevoia unei diete sanatoase, ieftine, dar mai ales cu efecte pe termen lung si care nu implica utilizarea de suplimente alimentare fabricate cu ingrediente care nu au origine naturala. Aceasta dieta este NUPO, sustinuta de numeroase studii individuale si bazate pe conceptul VLCD (very low calorie diet).

NUPO este una dintre putinele diete care poate fi urmata si de persoanele care isi doresc pur si simplu sa traiasca mai sanatos – nu neaparat doar de cele care vor sa slabeasca sau sa-si mentina greutatea. Acesta este beneficiul principal NUPO – poti apela la NUPO oricand doresti!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata