Rețeta Tradițională de Ciulama de Ciuperci și Mămăliguță

Un preparat tradițional plin de gust, ciulamaua de ciuperci completează perfect masa în familie cu savoarea sa. Nu ai cum să nu adori sosul cremos, foarte fin, ce se împletește armonios cu aromele de ciuperci, verdețuri și usturoi.

Pentru clipele în care vrei să te bucuri de bunătățile cu tradiție, am conceput o rețetă simplă de ciulama de ciuperci. Făina albă superioară Boromir te ajută să obții textura cremoasă a preparatului. Cum ciulamaua are mai mult farmec când o servești alături de mămăliguță, ți-am pregătit și o rețetă ușoară de mămăligă preparată cu Mălaiul Boromir.

Ciulamaua de ciuperci, ușor de adaptat

Pentru ciulamaua de ciuperci poți folosi ciupercile champignon albe, brune, pleurotus, hribi sau alte soiuri de ciuperci pe placul tău. Poți folosi și un mix de ciuperci albe și brune pentru un plus de aromă.

Ciulamaua va ieși mai bună dacă alegi să călești ciupercile. Cu toate astea, în cazul în care nu vrei să le călești, le poți fierbe. Atunci când le călești, folosește unt în locul uleiului. Astfel ciulamaua va căpăta o aromă mai bogată.

Ciulamaua de ciuperci poate fi completată cu piept de pui, morcovi sau fasole în funcție de preferințe. Iar dacă vrei să iasă mai aromată, trebuie să folosești neapărat usturoi și verdețuri precum mărar sau pătrunjel. Cimbrul, foile de dafin și nucșoara sunt alte ingrediente care îi dau un gust splendid.

Cum prepari ușor ciulama cremoasă?

Sosul de ciulama se îngroașă în mod tradițional cu făină. Te sfătuim să amesteci cât mai bine făina cu laptele astfel încât să elimini cocoloașele. După aceea, pui amestecul peste ciupercile călite și gătești ciulamaua la foc mic până când se îngroașă. La final pui smântâna și mărarul tocat. Simplu și delicios!

Acompaniată de mămăliguța perfectă, ciulamaua te cucerește complet. Așa că înainte de a o servi, prepară rapid o mămăligă simplă și gustoasă din Mălaiul Boromir după rețeta de mai jos.

O bunătate de ciulama cu Făina Boromir

Făina albă superioară Boromir transformă ciulamaua de ciuperci într-o adevărată bunătate. Pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară Boromir, măcinăm boabe de grâu alese cu mare grijă. Datorită aromei și texturii sale mătăsoase, obții o ciulama cremoasă și foarte fină.

Când vrei să îi surprinzi pe cei dragi și cu alte delicii tradiționale, pregătește un bulz la cuptor bogat în savoare. De pe blog afli cum îl prepari ușor din bulgări de mămăliguță și brânză de burduf. Iar ca desert poți servi minciunelele, acele fundițe crocante și pudrate cu zahăr, pe care le va îndrăgi întreaga familie. Descoperă rețeta de minciunele pe blogul Boromir, unde vei găsi mai multă inspirație și nenumărate surprize culinare.

Făina Boromir te așteaptă în magazinul online, boromirmarket.ro, alături de multe alte produse de cea mai bună calitate. Alege din diferite sortimente de Cozonaci Boromir tradiționali, cornulețe umplute cu gem, plus multe alte delicii ce reunesc savoarea și tradiția într-un mod deosebit.

Ingrediente ciulama simplă de ciuperci – 2 Porții

  • 500g ciuperci champignon
  • 1 lingură Făină albă superioară Boromir (25g)
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 200ml lapte
  • 3 linguri de smântână
  • 1 legătură mărar sau pătrunjel
  • Sare și piper

Ingrediente mămăliguță

  • 350 gr Mălai superior Boromir
  • 1 L apă
  • sare

Mod de preparare ciulama de ciuperci

PASUL 1

După ce ai spălat ciupercile, trebuie să le tai în felii mai groase sau în bucățele. Îți recomandăm să folosești un mix de ciuperci champignon brune și albe astfel încât să obții un gust mai aromat.

PASUL 2

Taie mărunt ceapa, apoi călește-o cu untul timp de câteva minute. Poți înlocui untul cu ulei după cum îți place. În continuare, adaugă ciupercile peste ceapă și călește-le astfel încât să se evapore zeama și să scadă volumul lor.

PASUL 3

Amestecă foarte bine Făina Boromir cu laptele până când dispar de tot cocoloașele. Adaugă această compoziție la ciupercile călite, după care poți completa cu usturoiul zdrobit. Gătește ciulamaua la foc mic până când se îngroașă.

PASUL 4

Odată ce s-a îngroșat sosul său, poți pune smântâna. Cel mai bine ar fi să folosești o smântână cât mai grasă și destul de acrișoară. Amestecă bine după ce ai pus smântâna și adaugă mărarul tocat fin.

PASUL 5

Ciulamaua este gata, așa că nu mai trebuie decât să te ocupi de mămăliguță. Pune la fiert apa și adaugă sare. Când a început să fiarbă, poți pune în ploaie Mălaiul Boromir. Lasă-l la fiert la foc mic timp de aproape 20 de minute. Nu uita să amesteci încontinuu în tot acest timp pentru ca mămăliga să nu se prindă de oală. Servește caldă ciulamaua de ciuperci cu mămăliguță alături de familie și prieteni. Poftă bună!

Alături de Boromir redescoperi gustul autentic tradițional și te bucuri de mai multă savoare!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata