PHOENIX. HAR/JAR – Secretul Phoenix, dezvăluit chiar de membrii săi, de vineri în cinematografe

Începând de vineri publicul din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș va avea ocazia de a descopri pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii acesteia, în filmul documentar Phoenix. Har/Jar. Produs de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR și regizat de Cornel Mihalache, filmul este distribuit în cinematografe de Cineplexx Romania și urmează să fie programat în săptămânile ce urmează și în alte orașe din țară.

Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, credit Teodora Ungureanu (1)
Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, credit Teodora Ungureanu (1)

Luni seara, peste 500 de spectatori, personalități din industria muzicală, vedete și prieteni au sărbătorit la premiera de gală de la Cineplexx Băneasa, lansarea oficială în cinematografe cu o proiecție specială, în prezența prodigioșilor Ovidiu Lipan Țăndărică, Mircea Baniciu și a regizorului Cornel Mihalache.

 

Phoenix. Har/Jar reunește membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 și punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România și cum au reușit s-o facă, dar și viața pe care au dus-o peste hotare înainte și după Revoluția din ’89.

 

Trailerul filmului poate fi vizionat pe: https://youtu.be/vqqAyvYtQ1Q

 

Phoenix. Har/Jar este un documentar al Casei de Producţie TVR după un scenariu semnat de Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca. Montajul filmului îi aparține Roxanei Elekes, regia lui Cornel Mihalache, iar Claudia Nedelcu Duca este producător.

 

Filmul este primul proiect al Televiziunii Naționale care beneficiază de o distribuție în cinematografe la nivel național. Lista de cinematografe în care filmul va putea fi urmărit începând de vineri este: Cineplexx Băneasa, Cineplexx Titan, Cineplexx Sibiu, Cineplexx Satu-Mare, Cineplexx Târgu-Mureș, Happy Cinema București, Happy Cinema Buzău, Happy Cinema Bacău, Happy Cinema Bistrița, Happy Cinema Botoșani, Palace Oradea, Trivale Pitești, Cinema Carpați Sinaia, Cinema Victoria Cluj. 

 

Pe paginile filmului puteți găsi mai multe informații despre istoria trupei Phoenix, making of, materiale care nu au intrat în montajul final al filmului dar și programul în cinematografe:Facebook: https://www.facebook.com/Phoenix.Har.JarInstagram: https://www.instagram.com/phoenix.har.jarTikTok: https://www.tiktok.com/@phoenix.har.jar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata