Perna multifuncțională – de ajutor în sarcină, dar și în alăptare

Pe timpul sarcinii, dormitul poate deveni o reală problemă pentru viitoarele mămici, mai ales în ultimele luni. Găsirea celei mai confortabile poziții, care să îi permită mamei să aibă un somn odihnitor, poate fi o activitate epuizantă. Dar există și soluții – înlocuiește perna normală cu una pentru sarcină.

La începutul sarcinii, majoritatea gravidelor sunt convinse că patul lor este destul de confortabil, iar somnul adânc și odihnitor va persista pe durata celor 9 luni. Toate bune și frumoase până când, într-o zi vei constata că au apărut primele dureri de spate, care se vor înteți, apoi apar treptat și problemele cu somnul.

 

Așa cum spuneam la începutul articolului, cea mai la îndemână soluție este achiziționarea unei perne multifuncționale, de tipul 3 în 1, care să te ajute să îți aliniezi coloana vertebrală și să îți găsești o poziție bună de somn. Iar la finalul sarcinii, această pernă poate fi folosită și pentru suport în alăptare și sprijin pentru bebeluș.

Utilitatea unei perne de gravide

Perioada sarcinii este una în care mama trebuie să se odihnească cât mai bine, mai ales că somnul este esențial pentru buna dezvoltare a copilului. Corpul unei femei gravide trece prin foarte multe schimbări, de la dimensiunea tot mai mare a burticii, până la volumul ridicat de sânge, respirația greoaie, arsuri stomacale, dureri de spate și picioare umflate.

Astfel, folosirea unei perne de gravide, mai ales modelele de tipul 3 în 1, este foarte importantă pentru a susține corpul, astfel încât să poți sta întinsă într-o poziție confortabilă. Astfel, numărul de treziri va fi mai limitat, iar asta te va ajuta să te odihnești mai bine, iar fătul să se dezvolte propice.

De cealaltă parte, achiziția unei perne de tipul 3 în 1 nu este o investiție bună doar pentru tine, ca femeie însărcinată, ci și pentru partenerul de viață, dat fiind faptul că nu se va mai trezi de zgomotele și mișcările tale pe timp de noapte.

Beneficiile pernei de sarcină

O pernă de tipul 3 în 1 te va ajuta să stai mai confortabil atunci când te întinzi, echilibrează capul și corpul și sprijină circulația sangvină. Totodată, acest model de pernă oferă un plus de suport în zona lombară, dorsală, în fața abdomenului și între coapse. Astfel, contractiile musculare dureroase vor fi reduse, ceea ce va preveni formarea herniei de disc și a disconfortului cauzat de nervul sciatic afectat.

De asemenea, pernele de gravide sunt extrem de potrivite pentru a reduce durerile de spate și crampele de la picioare, dată fiind modificarea centrului de greutate. De menționat că aceeași pernă de gravidă reduce umflăturile picioarelor și sprijină circulația sangvină sănătoasă, mai ales în ultimul trimestru de sarcină.

Beneficiile pernei de gravide după sarcină

Pernele de gravide vin cu o utilitate pe termen lung, deci pot fi folosite în alăptare și pentru copil, atunci când acesta doarme sau se joacă. De asemenea, perna de gravidă mai poate fi folosită în cazul în care ai născut prin cezariană, pentru a proteja zona dureroasă.

 

În perioada de alăptare, perna de sarcină te va ajuta să așezi copilul într-o poziția corectă, atunci când acesta stă în fund sau pentru a stimula bebelușul să stea pe burtică. În cazul bebelușilor mici, perna de gravidă este extrem de utilă pentru ameliorarea simptomelor de reflux gastro-esofagian. Atunci când bebelușul începe să se miște, perna multifuncțională îl ajută pe cel mic să își dezvolte musculatura spatelui, sprijinindu-i puțin în timp ce stau pe burtică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata