Olandezii cumpără uniforme de delivery man și plimbă câinii altora pentru a se elibera de lockdown

Temerile de a fi cooptați în timpul unei stingeri au făcut ca olandezii să recurgă la modalități creative de a evita regulile, oamenii înscriindu-se pentru servicii de împrumut de câini și comandând uniformele companiilor de livrare la domiciliu.

De sâmbătă, va fi impusă o limitare de noapte pentru a înlătura pandemia începând cu ora 21:00 (20:00 GMT) și până la 04:30, prima limitare la nivel național de după cel de-al doilea război mondial.

Se vor face excepții pentru serviciile esențiale, inclusiv livrarea meselor cu mâncare la pachet, curierii de pachete și cei care au nevoie să iasă cu animalele de companie în aer liber pentru plimbări.

Un site web care corespunde celor care au nevoie de ajutor cu animalele de companie cu voluntari pentru plimbatul câinilor a fost copleșit de oferte.

„În mod normal primim 10 oferte pe săptămână și, de când au anunțat planurile pentru un lockdown, am primit 300”, a spus Jos van Prooijen, care conduce site-ul web non-profit, www.matcheenleenhond.nl.

Piața online Marktplaats.nl a înghețat vânzările de jachete și îmbrăcăminte ale unor companii de livrare cunoscute ca răspuns la cererea crescândă, a raportat ziarul Algemeen Dagblad.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata