Natalia Guberna revine pe micile ecrane după o pauză de 25 de ani. Cunoscută drept „Păpușa muzicii ușoare românești”, artista va putea fi văzută anul acesta în emisiunile de Revelion, emoționându-se profund de reîntoarcerea sa la Nașul TV.
Filmările pentru programele de Crăciun și Revelion la Nașul TV au adus-o din nou în atenția publicului, iar reminiscențele din trecut au năvălit asupra ei. „Am filmat și mai avem de filmat pentru acest show. Ne pregătim împreună cu alți artiști de muzică ușoară și populară să aducem bucurie românilor în această perioadă festivă”, a explicat Guberna.
După o absență atât de îndelungată, emoțiile sunt intense. „Au trecut 25 de ani de când nu am fost invitată la astfel de emisiuni. M-am îmbrăcat ca pe vremuri, într-o bluză cu sclipici”, a adăugat artista. Atmosfera din timpul filmărilor este plină de energie, iar tradiția acestor programe televizate de sărbători continuă să fie îndrăgită de public.
Reguli stricte din timpul comunismului
În perioada comunistă, televiziunea impunea reguli drastice. Vestimentația era atent monitorizată, iar orice abatere putea duce la repetarea filmărilor sau chiar la eliminarea unor secvențe din program. „Cenzura era omniprezentă. Rochiile erau realizate în mare parte de televiziune, iar fustele mini sau decolteurile erau interzise”, explică Natalia. „Filmarile se puteau întinde pe luni întregi, fără certitudinea că vor trece de cenzură.”
Astăzi, libertatea de exprimare a artiștilor este mult mai mare, iar tehnologia a facilitățile procesul de producție. Programele pentru sărbători au evoluat, însă amintirile din acele vremuri rămân foarte vii pentru cei care le-au trăit.
Obiceiuri alimentare și rețete din copilărie
La 67 de ani, Natalia Guberna se menține într-o formă admirabilă, susținând că o alimentație sănătoasă a contribuit la menținerea siluetei sale. Ciorba de ștevie este printre rețetele sale favorite, pe care le recomandă celor care doresc să mănânce sănătos în perioada sărbătorilor.
Pentru a prepara ciorba de ștevie, urmează acești pași:
– Spală bine 5 legături de ștevie, apoi taie-le mărunt. – Feliază două cepe și doi ardei capia roșu și călește-le în ulei. – Adaugă un morcov, o rădăcină de pătrunjel și o felie de țelină, toate tăiate cuburi, și continuă călirea timp de 2-3 minute. – Condimentează cu sare, busuioc și puțin tarhon. – Adaugă ștevia tăiată mărunt și peste toate aceste legume toarnă 4-5 litri de apă și o cană de orez. Lasă totul să fiarbă. – La final, acrește cu zeamă de corcodușe sau, alternativ, pune puțin bulion de roșii și presară leuștean tocat.
Rețeta este accesibilă oricărei gospodine și reflectă bogăția gastronomiei tradiționale românești.
Natalia Guberna își dorește să inspire atât tinerii, cât și generațiile mai în vârstă, având în vedere impactul pe care l-a avut muzica sa asupra culturii românești. Cu o carieră deosebită, revenirea sa pe micile ecrane reînvie amintiri frumoase din anii ’80 și ’90, consolidând valorile muzicii ușoare românești în fața unui public doritor de autenticitate.
Se pare că această reîntoarcere nu este doar o nostalgie, ci și o oportunitate de a readuce în prim-plan valorile muzicale autohtone, susținând o cultură muzicală bogată și variată.


