Muzeele și galeriile „luptă pentru supraviețuire”, spune Art Fund

Muzeele și galeriile „luptă pentru supraviețuire” pe fondul blocării actuale, a avertizat o organizație caritabilă națională. Fondul pentru artă a prezis că instituțiile mici vor suferi cel mai mult și a declarat că este nevoie de mai mult ajutor.

Până în prezent, organizația caritabilă a reușit să ajute doar 15% dintre solicitanți la fondul său de intervenție de urgență. La începutul acestei luni, s-a anunțat că Muzeul Florence Nightingale din Londra urmează să se închidă pentru viitorul previzibil din cauza impactului pandemiei.

Galeria de artă și muzeul Williamson din Birkenhead este, de asemenea, sub amenințarea închiderii, potrivit Art Fund.

„Lovitură de corp”

Directorul organizației de caritate Jenny Waldman a spus: „Ultimul blocaj este o lovitură corporală și părăsește muzeele și galeriile noastre luptându-se pentru supraviețuire. „Muzeele mai mici, în special, care sunt atât de vitale pentru comunitățile lor, pur și simplu nu au rezerve pentru a le vedea în această iarnă. Cercetările efectuate anterior de organizația de caritate au descoperit că șase din 10 muzee, galerii și case istorice erau îngrijorate de propria lor supraviețuire.

„În mod tragic, vedem acum muzee bine-cunoscute și mult iubite care se confruntă cu naftalina sau cu închidere permanentă”, a spus Waldman. Artistul și sculptorul olimpic Sir Anish Kapoor a adăugat că muzeele națiunii se confruntă cu „mari dificultăți”.

În noiembrie, organizația caritabilă a oferit opere de artă în ediție limitată membrilor publicului care au donat pentru a ajuta muzeele afectate de coronavirus. Sir Anish, Lubaina Himid, David Shrigley și Michael Landy au fost printre artiștii care și-au oferit lucrările la apel.

Art Fund și-a reînnoit apelul pentru ca oamenii să doneze la campania de crowdfunding, care se numește „Împreună pentru muzee”. Noile opere de artă de la Howard Hodgkin, Jeremy Deller și Cornelia Parker au fost adăugate la articolele oferite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata