Megaways: Cum funcționează celebru mecanism de la sloturi

În anul 2016, compania australiană Big Time Gaming a lansat un slot numit Bonanza, despre care a spus că este construit pe mecanism Megaways. Nu mai auzise nimeni de un asemenea mecanism, așa că lumea a început să se cerceteze despre ce era vorba.

Diferența față de păcănelele de până atunci era că jocul avea implementat un modificator de role, care făcea să se ajungă la sute de mii de posibilități de câștig.

Care este diferența față de păcănelele „obișnuite”?

În fiecare învârtire, pe role apare un număr diferit de simboluri, care ocupă de la unu până la numărul maxim de rânduri. În acest fel, se creează mai multe șanse de câștig, fie pe liniile de plată, fie prin asocierile mai moderne de tip cluster.

Cum industria de gambling este foarte deschisă la tot ce este nou, ceilalți dezvoltatori de softuri pentru cazinouri s-au arătat interesați imediat de mecanismul revoluționar. Ulterior, provideri de top au lansat sloturi Megaways, cumpărând licența de la Big Time Gaming.

Cei care se distrează online, au la dispoziție astăzi sloturi ca la EGT aparate, dar și foarte multe jocuri de tip Megaways, foarte apreciate pentru caracteristicile specifice.

Primul lucru care atrage este chiar numărul mare de moduri de câștig. Un slot Megaways „clasic” are 243 de linii de plată și 117649 de combinații posibile, care vin la pachet cu un scenariu interesant și o experiență de joc dominată de adrenalină.

Datorită mecanismului modern, în unele jocuri dispare obligativitatea ca simbolurile să se alinieze pe trei coloane adiacente, de la cea mai din stânga spre dreapta. Se obține câștig indiferent unde s-ar opri pictogramele identice pe coloanele respective, sau chiar dacă nu se opresc pe coloane alăturate.

Un exemplu în acest sens este „Sweet Bonanza”, una dintre cele mai populare păcănele online, care plătește dacă pe ecran se opresc minim opt simboluri de același fel. Nu are importanță poziționarea lor pe grilă.

Apar „câștigurile în cascadă”

O altă caracteristică foarte apreciată a sloturilor Megaways este modul colapsabil. În multe jocuri, pictogramele care formează un câștig dispar, iar pe pozițiile rămase libere vin alte pictograme. Astfel, apare posibilitatea obținerii unor câștiguri „în cascadă”, în contul unui singur pariu.

De modul colapsabil sunt legate și alte funcții speciale. De pildă, după fiecare colapsare poate crește multiplicatorul de câștig, așa cum se întâmplă în „Gonzo’s Quest Megaways”.

De asemenea, câștigurile în cascadă pot crește nivelul într-un barometru care, o dată umplut, inițiază un joc special. O păcănea foarte cunoscută cu o asemenea caracteristică este „Reactoonz”.

Unele sloturi Megaway au și o structură aparte a grilei. Concret, pe lângă rolele și rândurile ce compun grila principală, mai există un rând suplimentar deasupra acesteia, pe care simbolurile vin de la dreapta spre stânga. Aceste simboluri extra pot ajuta și ele la formarea combinațiilor câștigătoare, fiecare poziție de pe rând acționând ca o coloană în sine. Un exemplu în acest sens este jocul „Great Rhino Megaways”.

Păcănelele de tip Megaways reprezintă deja un succes pentru industria jocurilor de cazino, dar pe viitor va fi și mai și. Tehnologia evoluează în direcția unor sloturi cu milioane de moduri de câștig, ceea ce e nebunie curată, în sensul bun al cuvântului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata