in

Magia parfumurilor orientale

Fiecare tara are parfumurile ei…astfel putem incepe un discurs despre parfumurile care provin din tarile indepartate din Orientul Mijlociu unde exista o traditie straveche in ceea ce priveste esentele si aromele pentru corp. Maestrii parfumieri ai acelui loc au creat parfumuri arabesti care au devenit parte din istoria si cultura lumii arabe. Esentele produse in Orientul Mijlociu sunt foarte concentrate. Doar cateva picaturi sunt suficiente pentru a parfuma corpul pentru intreaga zi. Chiar si aromele sunt foarte intense. Elementele de baza sunt aproape intotdeauna urmatoarelele: iasomie, lemn de santal, caramel, mosc, paciuli, trandafir si vanilie.

Condimente, citrice si flori pentru mirosuri minunate

Pe langa parfumurile create pe baza unei singure note, exista si cele facute cu un amestec de ingrediente diferite, cu note picante, citrice sau florale. Cultura parfumului din Orient este legata in special de doua flori: trandafir si iasomie. In secolul al XI-lea, arabii au inventat procesul de distilare a apei de trandafir pentru a obtine parfumul. Parfumurile orientale sunt unisexe, adica pot fi folosite atat de femei, cat si de barbati. De fapt nu exista parfumuri masculine si feminine, parfumurile nu sunt de gen, atat cele cu o baza lemnoasa, cat si cele citrice, care sunt mai acre si cele cu o baza florala care sunt mai mult dulci. Parfumurile au aproape intotdeauna o utilizare mistica si ancestrala, adica un anumit parfum este „purtat” si din motive rituale.

Utilizarea de unguente si balsamuri parfumate este concomitenta cu nasterea islamului, iar cu secole in urma, cel mai cautat ingredient a fost moscul, caruia i s-au atribuit proprietati mistice. Din acest motiv a fost folosit intr-un mod foarte particular. De fapt, a fost maruntit fin si apoi amestecat cu tencuiala de pe peretii moscheilor. In acest fel isi putea elibera aroma in zilele cele mai fierbinti din locurile de rugaciune.

Chiar daca ni se pare ciudat, deoarece trandafirul este o floare pur feminina, in est, trandafirul este ingredientul indispensabil din parfum pentru barbati. Parfumurile pe baza de trandafiri au originea in valea Ta’if, in Arabia Saudita, iar cel mai apreciat trandafir este cel numit Damascena. Trandafirul de Damasc este un soi de trandafiri foarte vechi si este originar din Orientul Mijlociu. Astazi cultivarea acestei minunate flori se face in principal in Bulgaria si Maroc, in „Valea Trandafirului”. Trandafirul de Damasc are un aspect foarte delicat, dar absolut unic, si un miros deosebit care este dat florii de 400 de substante diferite, carora trandafirul le datoreaza si proprietati hidratante extraordinare. De asemenea, aroma mentine pielea rece, deoarece este racoritor si este, de asemenea, un afrodisiac. Tamaia, chihlimbarul si o rasina foarte particulara, obtinuta dintr-un lemn foarte aromat, sunt amestecate cu aceasta specie de trandafir.

In Orient, in plus, conceptul de parfum si parfumare este legat de o viziune foarte particulara. Notele olfactive trebuie sa fie absolut unice si persistente, parfumul trebuie sa fie cu adevarat „personal”, adica nicio alta persoana nu trebuie sa-l aiba similar. Cautarea unicitatii este conceptul de a se perfuma in lumea araba, un mod de a iesi in evidenta.

Parfumurile arabesti au ceva magic, intr-adevar. Povestea lor care ne duce cu gandul la “1001 de nopti”. Noteorientale.ro este gata sa iti aduca aceasta poveste, pentru ca doar folosind un parfum legat de traditiile arabe si de folosirea ierburilor, florilor si condimentelor pe baza retetelor antice iti va oferi acea unicitate ce te va face irezistibil. In plus, acum magazinul iti ofera reduceri la parfumuri arabesti, facilitand astfel achizitionarea notelor orientale ce te vor infasura in mister si magie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dana Rogoz a nascut o fetita pe 20 mai! Intra sa vezi prima imagine cu micuta!

Cum să îți crești șansele de angajare în urma unui interviu