Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie!

Cea de-a patra ediție Karpatia Pony Show revine de Ziua Internațională a Copilului, într-un format extins și ofertant, atât copiilor de toate vârstele, cât și adulților. În perioada 1-5 Iunie Domeniul Cantacuzino din Florești va fi din nou gazda iubitorilor de natură și frumos, a pasionaților de cai și de activități interactive pentru toți membrii familiilor. Cei care vor participa la eveniment vor avea ocazia să asiste la competiţii ecvestre dinamice, jocuri și prezentări cu cai și ponei sau se vor putea bucura de numeroasele activităţi în aer liber pregătite, ca în fiecare an de organizatori.

Anul acesta, organizatorii extind concursul la patru zile de competiții și show-uri ecvestre, ce se vor desfășura pe două arene. Iar în cea de-a cincea zi, 5 Iunie, evenimentul va fi completat într-un mod inedit de Velocrosul Castanilor –  ediția a 2-a care constă în probe accesibile de ciclism și alergare pentru întreaga familie.

Karpatia Pony Show debutează cu o paradă a raselor de cai și ponei pentru familiarizarea publicului cu protagoniștii competițiilor și show-urilor, ce se vor derula în cele 4 zile de activități ecvestre.

Concursul Internațional de Probă Completă 1* (CCI 1*), Concursul de obstacoleConcursul Național de Probă CompletăWorking Equitation, spectaculoase provocări “tip derby” în premieră la Karpatia Pony Show, dar și probe în oglindă,  vor fi competițiile ce vor contura și întregi evenimentul. Programul competițional este completat de spectacole de acrobații călare (Jigit), show-uri ecvestre pline de adrenalină și demonstrații cu câini.

Unul dintre momentele de vârf ale acestui spectacol fermecător este reprezentat de spectacolele de acrobație călare, cunoscute sub numele de jigit, un termen ce emană putere, îndrăzneală și pricepere. Cu origini în Caucazul de Nord și Asia Centrală, jigit își găsește rădăcinile într-un cuvânt turcesc ce denotă atât un ecvestru priceput și curajos, cât și o persoană curajoasă în general. Aceste spectacole de acrobație călare aduc în prim-plan abilitățile extraordinare ale celor patru călăreți talentați care, prin îndemânare și curaj, vor oferi un show remarcabil. Cei patru călăreți fac parte din trupa Cross Country Farm și vor desfășura manevre riscante, precum acrobații călare, echilibristică la viteze impresionante și multe alte surprize. Ei vor jongla cu grație și curaj, creând o simfonie perfectă între forță și armonie. În ciuda momentelor tensionate și dificile, momentul a fost gândit astfel încât să aducă și elemente pline de umor și fantezie, menite să ofere spectatorilor zâmbete și bucurie.

Pentru publicul pasionat de dresajul animalelor, Karpatia Pony Show anunță cu entuziasm prezența remarcabilei dresoare Deborah Faoro. Cunoscută pentru abilitățile sale impresionante în dresajul cailor și câinilor, Deborah Faoro va oferi demonstrații spectaculoase și captivante. Evenimentul va include un moment special de dresaj canin, în care Deborah Faoro va surprinde publicul prin prezentarea elementelor de bază ale dresajului, precum și prin ilustrarea evoluției uluitoare pe care o poate atinge această disciplină. Experiența și priceperea sa remarcabile în dresajul animalelor vor aduce o notă aparte evenimentului Karpatia Pony Show, captivând atât iubitorii de cai, cât și pe cei pasionați de câini.

În premieră, organizatorii vor deschide scena ‘Micul Trianon Kids’ pentru a susține spectacole dedicate copiilor și a promova programe și inițiative pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Aceștia se vor bucura și de multiple activități de agrement: cai și ponei, la ateliere creative și activități în natură, precum parcurgerea domeniului cu bicicletele electrice, tras cu arcul sau cu pușca, tiroliene, diverse provocări în spații gonflabile și bazine cu apă sau activități propuse de parteneri.  Ziua de joi, 1 iunie, va aduce în lumina reflectoarelor tineri interpreți de muzică populară și pop, care vor încânta publicul cu vocea lor remarcabilă, într-un spectacol de excepție. Aceștia vor fi însoțiți de trupe de dans profesioniste, creând o atmosferă vibrantă și energică care va răsuna în inimile spectatorilor. Programul va fi unul complex și împletit cu numere de magie, dans modern, flash mobs, spectacole de teatru și multe alte surprize care vor continua pe toată durata evenimentului.

Duminică, 4 IunieKarpatia Pony Show se transformă într-o oază a modei și a stilului, dedicată pasionaților de modă de toate vârstele. Pregătiți-vă să fiți fascinați de prezentările de modă desprinse parcă din visele copiilor. Tinerii designeri, cu imaginație nelimitată și creativitate debordantă, vor dezvălui cele mai noi colecții și trenduri în materie de modă. Spectacolul pe podium va fi impresionant, iar privitorii vor fi înconjurați de o atmosferă de eleganță și stil. Nu doar copiii vor fi cuceriți, ci și adulții vor putea găsi inspirație pentru propriul lor stil vestimentar.

Ne-am străduit să creăm un program care să ofere o experiență memorabilă, atât copiilor, cât și adulților. Atracțiile principale, pe care ar trebui să nu le ratați, vor fi competiția de Derby, care este un tip de concurs spectaculos și care implică săritul de obstacole mixte de cross și show jumping în același parcursCa o completare la această probă va fi cea <<în oglindă>>, unde doi călăreți concurează în același timp pe un traseu identic, câștigător fiind cel mai rapid, care astfel avansează în runda următoare. 

Un alt concurs original, la care  vor putea participa și spectatorii, va fi cel de frumusețe și originalitate, unde sunt încurajați toți stăpânii de animale să participe împreună cu acestea pentru a le etala atuurile. Karpatia Pony Show va deveni o tradiție care vestește venirea verii și celebrează bucuria de a fi copil prin momente de bucurie și distracție pentru întreaga familie„, a declarat directorul evenimentului, Mihnea Virgolici.

Principala componentă a evenimentului rămâne însă latura sportivă. Concursul Internațional de Probă Completă (CCI 1* ), precum și Concursul Național de Probă Completă vor anticipa Karpatia Horse Show 2023, unde organizatorii vor găzdui etapa calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Ultima zi a evenimentului, 5 iunie, va fi o zi a porților deschise pentru sărbătorirea mișcării. Doritorii de sport în aer liber vor avea posibilitate de a participa la Velocrosul Castanilor –  ediția a 2-a care constă în probe accesibile de ciclism și alergare pentru întreaga familie. Primii 150 de participanți se pot înscrie gratuit în urma achitării taxei de vizitare a Domeniului Cantacuzino! Vor mai fi disponibile activități pe segmentul de agrement, călărie și agrement în natură prin care participanții vor “gusta” din savoarea domeniului nobiliar de altă dată. Un picnic alături de cei dragi poate fi soluția ideală pentru evadarea din cotidian și în această zi liberă!

Ca element de noutate pentru Karpatia Pony Show, anul acesta organizatorii pun la dispoziție o zonă de camping menită să găzduiască câteva zeci de familii, dornice să petreacă toate aceste zile pe Domeniul Cantacuzino. Campingul va fi deschis 5 zile, de joi, 1 iunie ora 11:00 până luni, 5 iunie – ora 18:00. Achiziția locurilor de camping se poate face până pe 30 mai în limita locurilor disponibile. La această ediție campingul dispune de o capacitate limitata la 200 adulți și 20 poziții pentru rulote, grăbește-te să fii printre cei care petrec impreună cu familia câteva zile chiar pe Domeniul Cantacuzino!

Aflat pe vechiul drum de trăsuri ce lega Bucureștiul de Sinaia, Domeniul Cantacuzino Florești este excelent poziționat în apropierea stațiunilor din Valea Prahovei și la jumătatea drumului dintre București și Brașov, cu acces facil din DN1, parcare amenajată și organizată.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate în avans cu discounturi de până la 60% de pe site-ul evenimentului – Bilete – Karpatia Pony Show – și de la punctele de vânzare bilete.ro, în perioada 8 – 30 Mai 2023:

Abonamente  01 – 05 Iunie  – adult – 100 lei, 1 adult + 1 copil – 160 lei, 1 adult + 2 copii – 200 lei

Bilet pentru o zi ( 01, 02, 03 sau 04 iunie) – adult 50 lei, 1 adult + 1 copil – 80 lei, 1 adult + 2 copii – 100 lei

Taxa vizitare pentru o zi ( 05 Iunie): adult 10 lei, copil 10 lei

Accesul în camping costă: 100 de lei pentru adult, 50 de lei pentru un copil, 250 lei family pack ( 2 adulți + 2 copii) și 200 lei pentru o rulota. Biletul de camping este individual și se poate achiziționa doar împreună cu un abonament pentru toate zilele de eveniment și facilitează accesul pe toată perioada evenimentului.

În zilele de desfășurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi (01, 02, 03 și 04 Iunie) se pot achiziționa și de la punctele de acces din incinta Domeniului Cantacuzino – Florești, Prahova la prețul de 60 lei pentru un adult și 40 lei pentru un copil. Taxa de vizitare pentru 05 iunie este de 10 lei pentru un adult și 10 lei pentru un copil.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment puteți accesa site-ul evenimentului: https://pony.karpatiahorse.ro/ 

Facebook: https://www.facebook.com/karpatiapony 

Instagram: https://www.instagram.com/karpatia.pony.show/ 

Eveniment sustinut de BCR

Partener pentru inovatie: Pluriva

Sponsorii evenimentuluit: Procema, Gonzales Group, Michelin, Glamour Floors, Zetea

Parteneri: MSL Logistic, Pentru Cai, Simar Industrial

Cu sprijinul: Federatiei Ecvestre Romane

Partener Media Principal: Magic FM

Partenerii media: Adevarul, AList, Business Review, Clopotel, Financial Intelligence, Garbo, Historia, IQAds, Kudika, Newsweek, Observatorul Prahovean, QBebe, Smark, Sunt Parinte, Urban, Transilvania Business, Tuk Tuk, 9AM

Organizatori: Domeniul Cantacuzino, Cross Country Farm, Rumor Production

Credit Foto: Ștefan Stoica

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata