Intrebari frecvente inainte de semnarea contractului cu o agentie de video marketing

Marketing-ul de calitate se bazeaza pe o strategie solida, iar aceasta contine de cele mai multe ori si elemente video. In ultimii 5 ani, notiunea de video marketing a crescut mult in popularitate, 92% dintre specialistii in domeniu considerand ca aceasta componenta este o necesitate in 2020, fata de 78% in 2015. Acest lucru este explicat partial prin cresterea cererii, existand suficienti consumatori de video cat sa vizioneze peste un miliard de ore pe YouTube zilnic!

Desigur, aceasta popularizare a formatului video a condus si la o schimbare a statisticilor de marketing. In prezent, colaborarea cu o agentie video marketing poate aduce rezultate impresionante: cu 66% mai multi clienti anual si cu 54% mai multa vizibilitate a brandului. Prin urmare, este si normal sa ai cateva intrebari inainte de semnarea contractului cu o agentie de video marketing. Iata care sunt cele mai frecvente, precum si raspunsurile la acestea!

Cum poate fi definit video marketingul?

Definitia acestui termen poate fi simpla sau multifatetata. In principal, video marketingul inseamna comunicarea unui mesaj, prin intermediul formatului video, catre o audienta selectata. In detaliu, aceasta notiune este o cale de a promova un brand, de a prezenta un produs sau de a documenta un serviciu, un aspect fundamental al brandului sau o experienta.

O agentie de video marketing cu experienta stie cum sa inspire audienta, pentru ca potentialii consumatori sa isi doreasca sa afle mai multe despre brandul tau, precum si despre produsele pe care le oferi.

De ce ai nevoie de video marketing?

In prezent, industria de video marketing insumeaza in jur de 135 de miliarde de dolari. Cu toate ca pare uriasa, piata este foarte versatila, iar conditiile de “intrare” sunt usor de indeplinit. Acest lucru inseamna ca bugetul este foarte flexibil, avand atat posibilitatea de a semna un contract cu o agentie de video marketing full-service, cu experienta si un palmares impresionant, cat si de a filma un scurt video cu telefonul mobil, pentru a-l posta apoi ca ad pe Instagram.

De asemenea, SEO functioneaza de minune cu formatul video. Astfel, website-urile care au inclus continut video de calitate au o sansa mult mai mare de a fi afisate in prima pagina de rezultate Google.

Insa, poate ca cea mai importanta calitate a video marketingului este eficienta sa, garantata de la start pana la final. Chiar si mentiunea cuvantului “video” in subiectul unui email creste CTR-ul cu pana la 13%. Mai mult, formatul ajuta la retentia informatiei, multi utilizatori din prezent avand o preferinta pentru video in detrimentul textului.

Exista un mod de a evalua succesul unei campanii de video marketing?

Chiar daca nu exista un “manual” al succesului pentru campaniile de video marketing, un lucru este sigur: pune la punct un plan si du-l pana la capat. Acest plan ar trebui, bineinteles, sa nu se limiteze la o postare saptamanala. Poti da startul prin identificarea scopurilor principale.

Altfel spus, trebuie sa te hotarasti in privinta canalelor de marketing pentru care elaborezi respectiva campanie. Vrei sa generezi mai multe vanzari sau brandul tau are nevoie de mai multa vizibilitate? Cauti sa obtii o reclama clasica sau te orientezi catre un demo de produs sau testimoniale ale clientilor? Ai o audienta bine definita?

Dupa ce raspunzi acestor intrebari, care te vor ajuta sa iti duci planul la bun sfarsit, poti masura si indicii corespunzatori campaniei de marketing. Acesta este si motivul pentru care colaborarea cu o agentie de video marketing cu experienta iti poate aduce rezultate excelente! Specialistii de aici cunosc in detaliu atat metodele de obtinere a unui clip de calitate, cat si canalele de comunicare eficiente pentru a ajunge la audienta ta.

Articol realizat de www.iagency.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata