Editura Publisol lanseaza seria „Carol al II-lea – Intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice (1904-1951)”

Editura Publisol aduce in atentia publicului iubitor de istorie si nu numai, noua editie integrala a Insemnarilor zilnice (1904-1951) ale regelui Carol al II-lea, un pretios izvor istoric privind viata celui mai controversat reprezentant al monarhiei romane.

Colectia cuprinde sase volume, atent ingrijite de Marcel-Dumitru Ciuca si Narcis Dorin Ion. Primul volum din serie – Carol al II-lea – Intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice (1904-1939) are 712 pagini, care includ si o coala foto de 8 pagini, si apare in decursul lunii ianuarie.

„Penduland intre datorie si pasiune, ultimul suveran al Romaniei Mari ne dezvaluie in amplul sau jurnal resorturile intime ale vietii sale publice si private. Insemnarile de tinerete (1914, 1916, 1918, 1929, 1930) sunt marcate de patimasele sale iubiri si de eroinele sufletului sau – Ella Filitti, Zizi Lambrino si Elena Lupescu –, in timp ce notatiile zilnice de dupa 1937 ne dezvaluie un rege profund implicat in cele mai variate aspecte ale vietii Romaniei interbelice: politica, societate, armata, administratie, cultura. Substanta densa a acestui prim volum este circumscrisa anilor 1937-1939, perioada alerta si de mari transformari in istoria Europei. In acest context, regele Carol al II-lea instaureaza in Romania regimul de autoritate monarhica, in incercarea de schimbare radicala a sistemului politic si administrativ, asa cum a conceput-o alaturi de colaboratorii sai apropiati. In paralel, jurnalul retine toate aspectele vietii unui suveran care, in intimitatea familiei si a prietenilor, isi urmeaza cotidian pasiunile care l-au facut celebru in epoca.” Narcis Dorin Ion.

Primul volum din seria celor sase „Carol al II-lea – Intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice (1904-1951)” este disponibil pe site-ul editurii publisol.ro, in librarii si in magazine online (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) si la chioscurile de presa. Pret: 59,90 lei.

Partener media: Radio Romania Cultural

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata