Descoperă informații importante, dacă vrei să știi mai multe despre beneficiile purtării unui aparat dentar!

Un zâmbet frumos este cartea ta de vizită, și cu siguranță îți vine în ajutor în orice împrejurare, fie că vorbim despre interacțiunea la locul de muncă, ori de cea cu prietenii. În plus, o sănătate orală bună oferă o multitudine de avantaje și te scutește de nenumărate neplăceri.

Dacă dinții tăi sunt sănătoși, dar nu sunt aranjați așa cum ți-ai dori, spațiile dintre aceștia fiind ori prea mici, ori prea mari, află că un aparat dentar de cea mai buna calitate este soluția care îți vine în ajutor pentru tratarea acestei probleme!

Aparat dentar – ce este?

În primă fază, aparatul dentar a fost conceput pentru a alinia și a îndrepta dinții celor mici, dar astăzi, odată cu evoluția tehnologiei, și aceste dispozitive au evoluat. Așadar, aparatul dentar poate veni în ajutorul tău chiar dacă ai trecut de vârsta copilăriei sau a adolescenței, mai importantă fiind starea generală a danturii tale decât vârsta pe care o ai. Medicul ortodont va aplica pe dinți o presiune cu scopul de a corecta si de a modifica dinamica dintre ei, astfel obținându-se o poziție corectă a acestora, dar și o îmbunătățire din punct de vedere estetic. Un astfel de aparat îți poate veni în ajutor și, cu puțină răbdare, îți poate transforma zâmbetul într-unul perfect, exact așa cum ți-l dorești!

În ce situație este potrivit un aparat dentar?

În cazul în care dinții tăi te deranjează din punct de vedere vizual ori mușcătura nu este corect, sigur că apelarea la un aparat dentar este soluția optimă în rezolvarea acestor probleme. În plus, dacă dinții tăi sunt poziționați incorect, sunt îngrămădiți, te confrunți cu dureri ale articulațiilor mandibulei ori mușcătura nu este corectă, aparatul dentar este imperios necesar pentru a evita deteriorarea gravă a danturii tale odată cu trecerea timpului.

Cum se montează aparatul dentar și cum decurge tratamentul?

În prima etapă vei face radiografii pentru examinarea structurii osoase și a stabilirii nivelului de presiune manifestat pe dinți. În plus, dacă este cazul, în această etapă se intervine în cazul în care există carii sau necesitatea extracțiilor dentare. În momentul în care se atașează aparatul dentar, starea de sănătate a danturii trebuie să fie perfectă. În momentul în are se va aplica depărtătorul de plastic nu te vei confrunta cu niciun fel de durere, acesta având rolul de a împiedica umezirea dinților cu salivă și implicit, la imposibilitatea lipirii bracket-urilor. Pentru lipirea acestora se folosește un adeziv dentar care funcționează sub acțiunea unei lămăi de fotopolimerizare pe fiecare dinte. În final, cu ajutorul bracket-urilor se adaugă arcul metalic și flexibil, acesta fixându-se perfect pe dinți. Trebuie să știi că acesta va crea un disconfort în primele zile, dar nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece te vei obișnui destul de ușor.

Ce trebuie să fac după aplicarea aparatului dentar?

În prima etapă este indicat să consumi alimente moi, să îți stabilești o rutină de îngrijire, să iei analgezice în cazul în care te vei confrunta cu dureri de cap și să te prezinți la control regulat la medicul ortodont, așa cum îți va indica acesta, pentru a urmări îndeaproape evoluția tratamentului tău.

FamilyDent îți vine în ajutor cu o echipă de oameni dedicați, gata să te ajute în rezolvarea problemelor sănătății dentare. Fie că în tratamentul tău este necesară chirurgia, estetica dentară, implantologia, ori alte tipuri de tratamente, aici poți primi îngrijirea și rezultatele visate! Folosește datele de mai jos și află cat costa un implant dentar, un aparat dentar ori un simplu detartraj! Bucură-te de un viitor plin de zâmbete și încreere în tine!

Contact:                                                   

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745080015 / 0745080016

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata