De ce este indicat sa iti cumperi un apartament?

Atunci cand consideri ca a sosit vremea sa fii o persoana independenta si sa te muti de la parinti, cu siguranta ai doua mari optiuni: sa te muti intr-un apartament cu chirie, sau sa iti cumperi propriul apartament.

Cand locuiesti in chirie, platesti o suma de bani la fel de mare precum rata propriei locuinte, insa ai avantajul ca pori in orice moment sa iti cauti o alta locuinta pentru a te muta. Daca de exemplu iti gasesti un alt job, poti cauta o locuinta mai aproape de servici.

De-asemenea, nu trebuie sa iti faci griji pentru pierderea jobului, pentru ca nu ai datorie la banca, iar acesta este un mare avantaj. Dar, atunci cand ai propria locuinta, ai mult mai multe avantaje.

De exemplu, esti proprietar. Orice ar fi, e locuinta ta, si stii ca dupa ce termini de platit ratele, esti proprietar si nu mai plastesti chirie.

Apoi, stii ca nu vine proprietarul sa iti spuna ca din urmatoarea luna trebuie sa iti cauti alta chirie, pentru ca a gasit client si urmeaza sa vanda locuinta. In plus, nu plastesti chirie nimanui, ci platesti rata pentru propria locuinta.

Atunci cand locuiesti in propria locuinta, iti poti alege mobilierul si poti decora apartamentul cum doresti, stiind ca tot ce este in casa iti apartine. In chirie insa, cu siguranta nu poti face tot ceea ce doresti.

Exista mult mai multe avantaje datorita carora, este indicat ca atunci cand decizi sa te muti in casa noua, sa iti cumperi un apartament. Pentru a face cea mai potrivita alegere insa, este necesar sa tii cont de mai multe detalii foarte importante. Vei vedea in continuare despre ce este vorba.

  1. Alege zona potrivita

Atunci cand intentionezi sa iti cumperi un apartament, trebuie sa tii neaparat cont de zona in care doresti sa locuiesti. Tine insa cont de faptul ca acolo vei locui si in urmatorul an, si peste 5 ani si probabil toata viata, deci alege cu atentie.

Cauta un apartament intr-o locatie foarte buna, pentru a avea aproape scoli pentru copii si gradinite, spitale, farmacii, bancomate, supermarketuri, parcuri si cel mai important, statii de transport in comun.

  1. Bloc nou vs. bloc vechi

Acesta este un alt factor important de luat in considerare atunci cand doresti sa iti cumperi un apartament. Iti poti indrepta atentia spre apartamente de lux Bucuresti, care se afla in blocuri noi, si care dispun de o multime de facilitati, care nu necesita investitii; sa poti alege un apartament intr-un bloc vechi.

Aceasta nu este insa o idee inspirata, pentru ca va trebui sa investesti apoi bani in renovarea apartamentului, iar aici trebuie luata in considerare si manopera, nu doar materialele, iar costurile vor fi mari. Vei plati la fel de mult cat pentru un apartament de lux, dar confortul nu te va multumi.

  1. Compartimentare

Conteaza si acest aspect foarte mult. Trebuie sa tii cont de cate persoane vor locui in apartament. Pentru doua persoane, un apartament cu doua camere, bucatarie si baie este suficient (si balcon).

Pentru trei persoane, este necesar un apartament cu doua dormitoare, un living, bucatarie, doua bai si balcon. Pentru patru persoane, va fi nevoie de 3 dormitoare, un living, bucatarie, 2 bai si doua balcoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata