De ce este important să stai mereu dreaptă?

Durerea de spate nu are vârstă. De cele mai multe ori, intervine atunci când ai o poziție inconfortabilă. Atenție! Este foarte important să-ți controlezi poziția corpului. Stai mereu dreaptă! Dă bine și pentru imagine, și pentru sănătate!

CÂND APARE DUREREA DE SPATE ȘI CE TREBUIE SĂ FACI

Dacă durerea apare brusc, prima măsură necesară este repausul timp de 1-2 zile. Poziţia orizontală reduce la minimum tensiunile asupra coloanei vertebrale. Dacă durerea persistă, îndoaie genunchii şi sprijină-i cu ajutorul unor perne. În această poziţie, se diminuează curbura spatelui şi scade presiunea asupra discurilor intervertebrale. În unele cazuri, durerea poate fi îndepărtată prin aducerea genunchilor la piept pentru câteva minute.

MĂSURI URGENTE

În cazul unei dureri acute, se pun comprese cu gheaţă pe zona dureroasă, câte 15 minute, de trei ori pe zi, iar în cazul unor dureri care apar treptat şi persistă în timp, sunt recomandate compresele calde.
Pentru a reduce spasmul muscular, pe locul dureros se aplică un bandaj încălzit cu fierul de călcat sau cu o sticlă de apă caldă. Şi o baie caldă poate contribui la detensionarea muşchilor. În schimb, sunt interzise băile fierbinţi, care pot accentua durerea.

ȚI-A ÎNȚEPENIT GÂTUL?

În cazul unei crize de lumbago sau al înţepenirii gâtului, dar şi al altor afecţiuni cu origine mecanică ale coloanei vertebrale (discopatii, spondiloze), persoana respectivă trebuie consultată cât mai repede de un osteopat sau de un chiropractician. Cu ajutorul manevrelor executate de osteopat, durerea poate dispărea progresiv în două-trei zile.

DUREREA APARE NOAPTEA?

Dacă durerea apare mai ales pe timpul nopţii, acesta este un indiciu că durerea poate avea mai degrabă origine inflamatorie decât mecanică. În acest caz, se recomandă consultul unui medic generalist sau al unui specialist reumatolog, pentru a depista cauza durerii. Şi presopunctura, acupunctura sau reflexoterapia sunt foarte eficiente împotriva durerilor de spate.

IMPORTANT: Fetele cu sânii mari sunt mai predispuse la durerile de spate. De aceea e foarte important să fiți atente la poziția corpului. Spatele drept și fruntea sus!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata