in

De ce adorm elevii la cursuri? Motivul este incredibil!

Teoretic, adolescenţii din America ar trebuie sa fie cei mai odihniţi. În Statele Unite stă treaba ceva mai diferit decât la noi. Iniţial la Colegiul Jackson Hole cursurile începeau la ora 7:35, iar în 2012 în urma mai multor cercetări ora a fost modificată la 8:55. Deşi noul program le permitea elevilor să doarmă mai mult şi era în avantajul lor au apărut şi voci care afirmau altceva. În urma acestei schimbări, elevii susţineau că au nevoie de un somn mai lung pentru a fi eficienţi în cadrul activităţilor şcolare.

La începutul anului 2011 s-au efectuat mai multe cercetări referitoare la ora de incepere a cursurilor, iar 18. 000 de licee îşi începeau activitatea la 7:59, iar procentul ramas de 86% la ora 8:30. Studiile au demonstrat că cea de-a doua variantă afectează sănătatea adolescenţilor şi totodată rezultatele acestora.

Conform Academiei Americane de Pediatrii, adolescenţii trebuie sa doarmă în jur de 8-9 ore pe noapte, însă, problema intervine atunci când ciclul de somn al unui adolescent se schimbă cu 2 ore faţă de perioada de somn a unui copil. Un copil de şcoală generală este fericit dacă se culcă la ora 21:00 şi se trezeşte la ora 09:00, însă un adolescent adoarme în jurul orei 23:00 şi se trezeşte la ora 08:00.

Diferenţa dintre cât de mult somn au nevoie oamenii şi cât dorm ei de fapt pe noapte este mult mai îngrijorătoare în rândul adolescenţilor decât faţă orice altă grupă de vârstă. Există mai multe riscuri de sănătate cauzate de lipsa somnului, precum: obezitatea şi depresia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pierzi sânge mult la menstruaţie? Află ce trebuie să consumi!

Cele 7 secrete ale apei!