David Dobrincu a descusut-o pe actrița Maia Morgenstern în podcastul său! Nu o să credeți ce a aflat!

La 12 ani simpaticul David Dobrincu a revenit și a lansat un nou episod din DD Show Podcast unde a avut-o invitată pe îndrăgita actriță Maia Morgenstern, care, printre multele dezvăluiri, a oferit detalii despre copilăria ei, singură la părinți.

”Am avut o copilărie complicată, marcată de lipsuri, de nevoi. Niciodată spirituale, niciodată culturale, niciodată la nivel de cunoaștere, de atenție, de căldură, de îngrijire, de energie, de timp și de atenție, pe care părinții mei, familia mea mi-au dăruit-o. Lipsuri materiale, evident. Îmi doream tot felul de chestii. Muream de ciudă când cei de-o seamă cu mine, colegii mei, aveau un sandwich mai bun ca al meu, sau un costum de jeans, sau bentiță față de cum aveam eu. Sufeream, îmi era ciudă și mă burzuluiam. Nu aveam televizor. Tata nu îngăduia televizor acasă. Asta mi-a permis să citesc mai mult. Nu am fost un copil care să citească ușor, să fiu un geniu. S-au luptat cu mine mult. De ce să citesc eu când adoram să-mi citească mama? Adoram vocea mamei și felul în care citea. O adoram. Învățam pe dinafară ce îmi citea mama. Apoi stăteam cu ochii în carte și ”citeam”, însă uitam să dau pagina. Tata a fost cel care a stat acasă prin forța lucrurilor.

maia morgenstern si david dobrincu
maia morgenstern si david dobrincu

Odată, am făcut o boală a copilăriei și tata îmi citea, și mă păzea să nu mă scarpin, iar el, la un moment dat, a obosit și am citit singură. Și, de atunci, cineva nu s-a mai oprit. Și evadez în lectură…. Ce jocuri aveam, dar tot timpul aveam ce să fac. Cum aș fi făcut să termin lecțiile mai repede. Fără mama, nu puteam să fac lecții. Părinții mei m-au învățat cum să învăț. Teatrul radiofonic era important, neavând televizor, și nu aveam ce să discut cu cei de vârstă mea.

Teatrul radiofonic ascultam și a dezvoltat în mine fantezia, imaginația. Nu vedeam și trebuia să creez în imaginație castele, plajă, etc. În fața blocului, pe străduțe, jucam șotronul, „de-a v-ați ascunselea”, cățăratul prin pomi, julitul genunchilor, pe timpul verii. Vara, în special. „Baba oarba”, „ursul doarme”, tot felul de jocuri ale copilăriei, cu cântecele, cu alegeri. „Am pierdut o batistuță”, jocuri de atenție, în care alergai și erau de mișcare și atenție. Săream coarda. Era un exercițiu fizic foarte bun, cu figuri, cu picioarele încrucișate, etc. Era jocul „țările”. Ne adunam mulți copii și jucam cu o minge. Fiecare eram numit după o țară. Foarte viu, antrenant, joc de mișcare. Cel mai mare vis în copilărie: îmi doream păpuși. Să fie multe! Eram de o lăcomie fără margini!”, a povestit David Dobrincu în podcastul pe care il puteti urmari in continuare.

 

MAIA MORGENSTERN – DE LA JOCURILE COPILĂRIEI LA O CARIERA IMPRESIONANTĂ ÎN TEATRU SI FILM – YouTube

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata