Cum sa faci un blog personal de la 0

Sa ai un blog de succes nu este tocmai o misiune imposibila chiar daca sunt deja online mii de bloggeri activi. Oricine isi poate deschide un blog si in cateva luni sa devina un blogger de succes, daca reuseste sa fie perseverent si sa posteze periodic lucruri interesante. Iata ce trebuie sa faci pentru crea un blog de succes:

Alege un nume de domeniu si pachet de gazduire

In primul rand trebuie sa iti achizitionezi un domeniu care sa reprezinte brandul tau. Este foarte important ca numele domeniului sa coincida cu brandul pe care il vei crea, astfel, vor exista confuzii atunci cand cineva cauta Povestile Emiliei si ii apar doar rezultate cu numele siteului, mult mai diferit fata de brand (EX: www. emiliapovesteste .ro).

E bine sa verifici daca numele de domeniu este disponibil, deoarece este posibil ca altcineva sa fi fost mai rapid si sa fi rezervat numele tau. Exista zeci de site-uri de specialitate de pe care iti poti achizitiona atat domeniu cat si gazduirea. Pachetul de gazduire reprezinta spatiul pe care il ai la dispozitie lunar pentru a-ti pastra fisierele de pe site si pentru a-l mentine activ constant. In functie de latimea benzii alocate si spatiu, e posibil ca pachetul ales de tine sa nu fie suficient pentru a tine activi LIVE un numar mare de vizitatori. La inceput, insa, nu trebuie sa investesti mai mult de 20-30 Ron/lunar pentru pachetul de gazduire. Domeniul .ro costa aproximativ 12 euro, taxa achitata anual.

Alege o tema potrivita pentru blog

O tema potrivita trebuie sa arate exact asa cum iti doresti si sa reflecte ce vrei sa le arati cititorilor tai zilnic. Daca esti la inceput de drum si nu ai suficiente cunostinte despre teme si webdesign, atunci iti poti cumpara o tema online adaptata la platforma pe care o utilizezi. E bine sa alegi o tema WordPress deoarece este mai usor de construit si adaptat nevoilor tale.

Personalizeaza site-ul

Dupa ce ai cumparat un domeniu, pachetul de gazduire si ai ales tema potrivita pentru site-ul tau, urmeaza sa personalizezi site-ul. Acorda-i o nota personala blogului tau, care te reprezinta. Adapteaza tema in functie de categoriile de articole pe care le scrii. Incarca poze facute de tine si fa-le vizibile pe site.

Creaza continut de calitate

Pentru a avea un blog de de succes, trebuie sa adaugi continut de calitate care ii atrage pe vizitatori. Stabileste-ti un public tinta si creaza articole la care acestia sa ofere feedback, sa distribuie materialele tale si sa revina zilnic pe blog. Continutul pe care il distribui pe blogul tau trebuie sa fie unic, sa vorbesti despre experientele tale, ideile si opinile tale.

Optimizarea site-ului

Pentru a ajunge pe blogul tau, vizitatorii trebuie sa te gaseasca usor. De aceea trebuie sa optimizezi corect siteul sa fie vizibil in motoarele de cautare. Optimizarea SEO este complexa si necesita mult timp de munca pentru a ajunge la rezultatele dorite. Pentru fiecare articol poti utiliza un plugin ce iti usureaza munca si te ajuta sa optimizezi corect continutul, titlurile, etc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata