Cum s-a defășurat prima ediție din ”Paranghelia cu Lăutari”? Cine a fost invitat special?

Zilele trecute a avut loc prima ediție din ”Paranghelia cu Lăutari” iar Americanu’ din La Bloc și-a făcut apariția la evenimentul organizat de Radiografia Culturală, concept creat de Roxana Zidaru.
Publicul prezent la eveniment s-a bucurat de glumele sale nemuritoare care l-au și consacrat și s-au distrat la photocornerul cu Răpirea din Serai.

Emil Mitrache si Roxana Zidaru
Emil Mitrache si Roxana Zidaru

Zeci de persoane au cântat și au dansat alături de lăutarii de la Paranghelie. Taraful Emil Poke, condus de unul dintre cei mai virtuozi acordioniști din țară, și Neluțu Petrache, fost component al trupei Damian Drăghici, au recreat atmosfera autentică de șatră la Paque Bistro&More cu melodii precum Șaraiman, Mama mea e florăreasă, Jimi Samurai sau Sao Roma Daje.

Cozi împletite - Paranghelie cu lăutari
Cozi împletite – Paranghelie cu lăutari

Puzzle-ul muzical a fost completat perfect de Dj Party Z, de cozile împletite în stil țigănesc realizate de Codițărie și photocornerul cu celebra carpetă Răpirea din Serai asigurat de Oglinda cu Surprize. Domnișoarele au adaptat stilul gypsy și s-au transformat în adevărate doamne de șatră, gata de dans și de petrecut. ”Ne aflăm la primul eveniment al Radiografiei Culturale. Cei care ne urmăresc, și vă suntem recunoscători pentru acest lucru, știu deja că încercăm zilnic să aducem în prim-plan diverse culturi, mai ales cele ale minorităților din țara noastră.

Emil mitrache si-a lasat autograful
Emil mitrache si-a lasat autograful

Am ales cultura romă dintr-un motiv simplu. Comunitatea romă reprezintă cea mai mare minoritate din România, însă asupra cărora se abat cele mai multe prejudecăți. Dacă ne bucură muzica lor, de ce să nu îi respectăm și când îi vedem pe stradă? În fond, principiile și cultura nu țin de etnia din care faci parte. Am încercat să recreăm atmosfera de șatră și bineînțeles nu puteam face acest lucru fără lăutari. Am ales Taraful Emil Poke și pe solistul vocal Neluțu Petrache deoarece, cei doi combină cel mai bine stilul lăutăresc cu cel modern. Aceștia s-au făcut remarcați prin nenumărate colaborări alături de Elena Gheorghe, Raluca, Loredana Groza sau Irina Rimes”, a declarat Roxana Zidaru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata