Cum alegi paharele în funcție de cocktail?

A venit vara, sezonul cald. În această perioadă foarte multă lume dorește să savureze un cocktail delicios la o terasă, sau poate chiar acasă. Dar pe lângă gustul sublim pe care trebuie să îl aibă, este foarte importantă și servirea acestuia. Nimănui nu i-ar plăcea un cocktail servit într-un pahar simplu, nepotrivit. Experiența trebuie să fie întotdeauna plăcută, deoarece doar așa persoana își va aminti de ea.

Paharul Martini – Acest pahar are formă de triunghi cu tulpina lungă și se folosește pentru o gamă largă de cocktail-uri precum Martini, Metropolitan etc.

Paharul Collins – Este asemănător cu paharul highball, și este destinat servirii linii de băuturi gin Collins.

Paharul Pousee Cafe – Paharul este îngust și se folosește la servirea băuturilor digestive sau stratificate.

Paharul Hurricane – Paharul este înalt, elegant și se folosește pentru băuturile exotice.

Paharul highball – Acest pahar are fețele drepte și se folosește la servirea băuturilor ce se beau cu gheață.

Paharul Margarita – Paharul este mai rotunjit decât cel de cocktail, are marginea mai largă pentru a putea ține sarea.

Paharul sherry – Acesta se folosește de obicei la servirea de sherry, lichior sau shot-uri stratificate.

Paharul Cordial – Se folosește la servirea băuturilor alcoolice după masă de tip digestiv.

Colecții de pahare la modă în 2022

După cum bine știm, este foarte important ca într-o locație de HoReCa să fie întotdeauna produse de top pentru a oferi cele mai bune servicii. La RoseHome găsiți o gamă largă de modele pahare cocktail.

Una dintre cele mai noi colecții pe care le-am adăugat în portofoliul nostru este colecția Timeless. Aceasta deține multe modele de pahare, de toate tipurile. Paharele sunt confecționate din sticlă foarte rezistentă, potrivită pentru utilizarea intensivă în restaurante, baruri, hoteluri etc.

Paharele Timeless pe care le veți găsi sunt: pahar gin, pahar martini, pahar shot, pahar spirtoase, pahar longdrink, pahar înghețată, pahar whisky, pahar cocktail, pahar șampanie, flută șampanie și pahar vin.

Paharele sunt disponibile și pe culori: gri, albastru, maro sau simple dar cu marginea gold. Datorită design-ului impresionant pe care îl dețin, acestea se potrivesc în orice locație de HoReCa indiferent de stilul pe care îl deține.

 

De asemenea, o altă variantă de servire a cocktail-urilor este reprezentată de căni de metal și pahare tiki. Acestea provin din barurile cu tematică exotică.

După cum am specificat și mai sus, modul în care arată cocktail-ul este foarte important. Impactul fizic este primul, iar tocmai din acest motiv băutura trebuie să atragă clientul instant.

Există mai multe avantaje în achiziționarea paharelor de calitate: în primul rând, numeroasele beneficii pe care le dețin datorită materialului, inclusiv rezistența și posibilitatea curățării la mașina de spălat, plus faptul că acestea nu vor trebui înlocuite o durată mai lungă de timp.

Cele mai populare cocktail-uri din lume – Cum se prepară

Mai jos veți găsi o listă cu cele mai adorate cocktail-uri din lume și modalitatea acestora de preparare care apropo, este una foarte simplă! Enjoy!

Pe locul 1 se află Mojito. Ingredientele necesare sunt: 45ml rom alb, 6 frunze mentă, apă minerală, 30ml suc proaspăt de limetă și 2 lingurițe de zahăr. Se zdrobesc frunzele de mentă cu zahăr și suc de limetă, iar apoi se adaugă romul și apa minerală.

Pe locul 2 este Margarita. Pentru a prepara acest cocktail avem nevoie de 60ml tequila, 30ml suc limetă și 30ml Cointreau. Se freacă vârful paharului cu limetă pentru a adera sarea. Se amestecă toate ingredientele cu gheață iar apoi se toarnă în pahar.

Pe locul 3 este Manhattan. Avem nevoie de bitter Dash Angostura, 60ml whisky canadian sau de secară și 23ml vermout roșu dulce. Se amestecă ingredientele cu gheață și se scurge într-un pahar răcit.

Pe locul 4 este Cosmopolitan. Pentru acest cocktail avem nevoie de 15 ml suc proaspăt de limetă, 30ml suc de merișoare, 15ml Cointreau și 45ml vodkă cu lămâie. Se adaugă toate ingredientele într-un shaker și umplem cu gheață. Amestecăm bine conținutul.

Pe locul 5 se află Bloody Mary. Pentru preparare avem nevoie de 60ml vodkă, 120 ml suc de roșii, sos Worcestershire, sos Tabasco, sare și piper. Sosurile, sarea și piperul se adaugă într-un pahar peste care se toarnă vodka și sucul de roșii alături de gheață. Se amestecă bine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata