Criterii de care să ții cont ca să alegi cel mai avantajos sejur în Grecia

Plajele mediteraneene sau ale Mării Egee cu nisip fin, bucătăria tradițională grecească plină de savori de neuitat, cele peste două mii de insule dar și zona continentală unde te întâlnești cu istorie la tot pasul, fac oricând din Grecia o destinație turistică de neuitat. Clima blândă, localnicii prietenoși și pasionați de discuții nesfârșite, trecutul și prezentul care se împletesc constant te fac să te simți mereu în largul tău și să ai parte de un sejur memorabil.

 

Mai jos îți prezentăm care sunt cele mai importante criterii pe care să le ai în vedere atunci când optezi pentru o vacanță în Grecia, așa încât experiența de care ai parte să fie una de vis și să te facă să revii mereu.

 

1. Distanța până la destinație

Pe lângă atracțiile de vacanță de nerefuzat, unul din principalele criterii pe care mulți dintre turiștii români optează pentru un sejur pe țărmurile grecești îl reprezintă faptul că, în orice punct dorești, se poate ajunge foarte ușor indiferent dacă optezi pentru o călătorie cu avionul sau alegi să călătorești cu mașina personală. În plus, în plin sezon te poți bucura de oferte charter spre Grecia la prețuri avantajoase din multe din orașele mari ale țării cum ar fi București, Cluj Napoca sau Craiova.   

2. Prețuri avantajoase

Un alt criteriu pentru care te poți bucura de un sejur de neuitat în Grecia îl reprezintă prețurile avantajoase atât la cazare, cât și pentru excursiile de o zi pe care le poți face în orice locație de aici. Mai mult, te vei bucura de facilități de acest fel și pentru serviciile de pe plajă, fie că vrei să savurezi la soare un delicios cocktail răcoritor sau vrei să închiriezi mai multe șezlonguri pentru întreaga familie.

3. Condiții de cazare și servicii

Preferi un sejur All inclusive, sau unul care îți permite să explorezi cât mai multe din varietatea de trasee și bogăția istorică a unor insule grecești, fie că este vorba de Corfu, Rhodos, Mikonos sau Kos? Indiferent de preferințele tale de sejur și de voiaj, vei vedea că ofertele de cazare sau cele pentru serviciile de consum sunt extrem de ofertante. Mai mult, te vei bucura de ospitalitatea și prietenia localnicilor în orice moment și în orice locație te-ai afla, pentru a face ca orice vacanță de aici să fie una memorabilă.

4. Oferte de distracție variate

Plaje superbe, zone muntoase impresionante, mici sate pescărești pe care le vezi presărate pe coaste și orașe cosmopolite, Grecia oferă în materie de atracții pe care să le descoperi cam tot ce îți dorești. Mai mult, iubitorii vechilor culturi și civilizații care s-au perindat pe aceste teritorii regăsesc urme ale acestora la tot pasul, de la siturile arheologice ce atestă rămășițele civilizației minoice din Knossos, până la templul lui Zeus sau Acropolele din Atena ori insula Rhodos.

 

Pentru aventurieri și exploratori, fiecare insulă are secrete ascunse la tot pasul, iar cei care preferă vacanțele active pot explora relieful muntos sau pot practica sporturi nautice, de la diving la kitesurfing. Nici cei mici nu sunt uitați, pentru că au parte de parcuri acvatice aproape în fiecare din marile stațiuni sau resorturi de la malul mării.

5. Locațiile pe care le poți vizita

O călătorie de o zi la Atena, pentru a admira frumusețea Parthenonului și a savura o băutură delicioasă în faimosul cartier Plaka, o alta pentru a vizita una din principalele stațiuni ale Greciei continentale, Meteorele sau vibrantul oraș Salonic sunt tot atâtea motive pentru care această țară este potrivită ca destinație sau gusturi oricui. 

 

Iată, deci, câteva din cele mai importante criterii care te vor convinge să optezi pentru un sejur de neuitat în Grecia, în orice moment!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata