Cei mai urmăriți cofetari de pe TikTok ar putea intra in Cartea Recordurilor! Vezi de ce

Dacă ești pofticios, nici nu trebuie să citești acest articol, care este despre cei mai urmăriți și inventivi cofetari de pe TikTok. Este vorba de Elian Mită și Marius Ghiță, care sunt cunoscuți pentru prăjiturile, cozonacii, torturile și în special candy-barurile pe care le fac, în ultima vreme atat pentru oameni obisnuiti cat și pentru vedete.

elian mita si torturile
elian mita si torturile

Cei doi au devenit faimoși pe Tik Tok și li s-a dus renumele în toată țară. Pentru că cei care nu știu, cei doi se numesc pe rețelele de socializare EM Sweets_ și au devit cunoscuți pentru ceea ce fac. ”EM Sweets a fost un nume gândit acum aproximativ 5 ani, când locuim în Timișoara, și am încasat primii bani din vânzarea unui tort. Iar după livrarea tortului, în drum spre casă ne-a venit în minte întrebarea asta: “Cum s-ar numi cofetăria noastră dacă o să ajungem să avem una?”. Răspunsul a venit rapid și fără prea multă gândire și dezbare asupra numelui. EM Sweets. Elian&Marius Sweets. Atât de simplu, doar că pe atunci nu vizualizam o astfel de anvergură, cu laborator propriu, angajați și cozi de oameni care să ne dorească prăjiturile. Ne-am lăsat duși de val, dar în continuare am păstrat același nume și același logo făcut încă de la început”, ne-au povestit cei doi. Care au devenit virali după ce au făcut tot felul de dulciuri, chiar și celebrităților. Mulți apelează la ei și nu degeaba, căci fac cele mai bune prăjituri, cele mai cool torturi și cele mai nebunești candy baruri. Cei doi nu numai că au curajul să le prepare, dar alătură ingrediente la care nu te ateptai, În plus, au idei nebunești de a găti torturi sau deserturi prin tot felul de locuri, precum pe munte, în timpul viscolului sau lîngă cascadă Niagara. Ar putea întră în cartea recordurilor pentru ceea ce fac dar și pentru că fac dulciuri în cele mai neobișnuite locuri.

tort-de-ciocolata-de-la-elian-mita
tort-de-ciocolata-de-la-elian-mita

 

Am aflat de la ei unde au gătit cel mai periculos. ”Ne plac locurile virgine și experiențele inedite, așa că de fiecare dată când ajungem intr-un loc spectaculos, încercam să pregătim un deșert acolo. Cel mai periculos loc de până acum a fost în România, în Munții Făgărașului pe un viscol teribil și un ger cumplit, am făcut un tort diplomat. Pe lângă faptul că ne înghețau mâinile, înghețau și Ingredientele și a trebuit să le mișcam foarte rapid, dar în final a ieșit un tort frumos și o amintire ce o să ne rămână în minte toată viața. La Hollywood pe faimoasa alee Walk of Fame am făcut un Funfetty Cake (foarte popular în America), la Cascadă Niagara am făcut un tort de vanilie cu Oreo, în Bora Bora am făcut cozonaci (nu știu cum s-a întâmplat dar au fost printre cei mai gustoși cozoanci făcuți de noi) Pe Vârful Parangu Mare am făcut o pavlova și așteptăm cu nerăbdarea următoarea destinație inedită unde să mai facem un tort”, ne-au povestit ei. Și i-am întrebat și cu ce torturi sau prăjituri ar putea intea în cartea recordurilor.

Elian Mita de la EM Sweets_
Elian Mita de la EM Sweets_

În acest moment cred că SUMO Macaronul Însărcinat ar avea câteva șanse să între în cartea recordurilor pentru complexitate, arome și greutatea lui. Este o prăjitura inspirată din Miami, care este dorită de foarte mulți pofticioși”, spun ei. Și curioși din fire, i-am întrebat dacă au inventat și alte feluri de prăjituri. ”Inventat poate că este cam mult spus, dar de adaptat rețete sau prăjituri clasice în forme sau combinații noi și inedite am făcut. Fie că este vorba de macarons cu aromă de colivă, cheesecake pe băț ori torturi comice sau Rubik, încercam să aducem mereu ceva nou la noi în laborator”, au spus cei doi în încheiere.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata