Ce se întâmplă la FTX Cryptocurrency Exchange

FTX a fost cel mai mare schimb de criptomonede din lume. Problemele FTX au crescut în weekend și amenință industria în ansamblu.

FTX a fost fondată de Sam Bankman-Fried în 2019. Compania comercială a crescut rapid după ce a atras cei mai mari investitori din Silicon Valley.

FTX a declarat faliment săptămâna trecută. Bankman-Fried și-a dat demisia. Potrivit firmei, niște bani dispăruseră. Experții cred că s-ar fi putut pierde sute de milioane de dolari.

Prăbușirea FTX este o surpriză pentru industria criptomonedei, care s-a confruntat cu multe dificultăți în acest an.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a pierdut aproximativ 65% în ultimul an. Datele CoinDesk au arătat că Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut cu 20% în weekend.

Bitcoin-ul meu este în siguranță?

Cory Klippsten conduce compania de servicii financiare Swan Bitcoin. El a afirmat că oamenii care au bitcoin nu ar trebui să fie îngrijorați că nu-i feresc de schimburi precum FTX. El a explicat că funcționează ca un cripto NetBet Casino online.

Klippsten a declarat că orice schimb poate reprezenta o amenințare pentru securitate. În timp ce unele schimburi funcționează mai bine decât altele, Klippsten a spus că este mai bine să ai control asupra activelor tale digitale . El a spus că este posibil să se retragă bitcoini din schimb.

De ce a falimentat FTX?

Temerile legate de capacitatea companiei de a strânge suficient capital i-au alungat pe investitori săptămâna trecută de la FTX. FTX a fost, de asemenea, de acord să se vândă pe sine și Binance către un alt schimb de criptomonede. Acordul s-a prăbușit în timp ce Binance investiga finanțele FTX.

Vinerea trecută, FTX a depus faliment împreună cu alte câteva companii conectate. Compania a fost evaluată între 10 și 50 de miliarde de dolari. Potrivit declarației sale de faliment, a listat peste 130 de companii partenere din lume.

Bankman-Fried, care a salvat multe companii de criptomonede, a demisionat și din funcția sa de director executiv la FTX.

 

A fost spart?

FTX a susținut că a existat „HT0_ acces neautorizat”, la conturile sale sâmbătă, la câteva ore după ce a depus faliment. Rețelele de socializare au fost pline de dezbateri despre dacă schimbul a fost piratat sau dacă un membru al companiei a luat banii.

Nu este clar câți bani au fost implicați. Cu toate acestea, Elliptic, o companie de analiză, a estimat că lipseau 477 de milioane de dolari. John Ray III, noul șef al FTX, a declarat că bursa nu va permite retrageri sau tranzacții și va lua măsuri pentru a proteja fondurile investitorilor.

FTX este investigat?

Forța de poliție regală din Bahamas a declarat duminică că investighează FTX. Acest lucru s-a adăugat la necazurile companiei. Compania și-a mutat sediul în Caraibe anul trecut.

Departamentul de Justiție al SUA și Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb au început să examineze FTX chiar înainte de declararea falimentului și a fondurilor lipsă. O persoană care cunoaște problema a declarat pentru Associated Press că agențiile investighează dacă au fost comise activități criminale sau au fost comise infracțiuni financiare.

Ce urmeaza?

Nu este clar ce se va întâmpla cu FTX după faliment. Este posibil ca falimentul FTX să ducă la pierderea de miliarde de dolari în avere și să ridice mai multe întrebări despre criptomonede.

Sequoia Capital a investit în multe companii de succes, inclusiv Apple, Cisco, Google și Airbnb. Acesta a descris întâlnirea cu Bankman Fried ca fiind „vorbând cu primul trilionar din lume” înainte de a decide să investească în FTX.

Sequoia și-a redus investițiile de 213 milioane de dolari la zero după ce FTX a depus faliment. O pensie din Ontario, Canada și-a văzut investiția redusă la zero.

Înainte ca FTX să se prăbușească, Bankman-Fried a fost subiectul unor critici. El a gestionat în mare parte FTX fără supravegherea SUA de la sediul său din Bahamas. Bankman-Fried a vorbit și despre necesitatea creșterii reglementărilor în industria criptomonedei.

Mulți susținători cripto se opun supravegherii guvernamentale. Acum, căderea FTX poate să fi dus la un cadru de reglementare mai puternic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata