Cântărețul-dentist, suspect de cancer, a primit o altă lovitură dură: “Mama are leucemie în stadiu terminal”

După ce s-a speriat foarte tare, crezând că are cancer, un cunoscut artist de la noi a primit o altă lovitură dură: mama cântărețului-dentist are leucemie în stadiu terminal.

Octavian Riu, căci despre el este vorba, a primit o veste șocantă: mama cântărețului, stabilită de mai bine de 15 ani în Grecia, este grav bolnavă! Artistul nu mai are nicio speranță că femeia care i-a dat viață se va recupera, urmând un tratament cu citostatice.

 

 

 

„Face citostatice, iar analizele ies mereu prost”

„Din păcate, maică-mea are leucemie în stadiu terminal. Face citostatice, iar analizele ies mereu prost. Nu prea scapă nimeni într-o asemenea fază a bolii. Eu sunt mai tare de fel, mulți spun că am sânge rece, dar trebuie să fie și cineva tare. Iau necazurile vieții ca atare. Nu vrea să o vizitez. Îmi pare foarte rău pentru ea. Săraca, nu mai are nici păr de la tratamentul pe care îl urmează. Am tot vorbit cu ea, i-am zis să vină în țară. Eu mă gândesc acum și ca medic, chiar dacă nu sunt de specialitate oncolog, dar am căutat în stânga și-n dreapta și mi-am dat seama că nu pot să mă mint. Realitatea nu e tocmai fericită. Ea a mai dat semne că nu era bine, dar nu știam că era vorba despre leucemie. Am încercat să o aduc, să facă investigații, un RMN, ceva… Dacă îmi zice cineva că o pot ajuta cu zeci de mii de euro, eu fac asta, dar uite că sunt momente în care banii chiar nu ajută, îi ai degeaba. Poți să fii miliardar și nu te ajută cu nimic banii”, ne-a declarat Octavian Riu.

Octavian Riu a fost suspectat că ar avea cancer

Nu este singurul necaz care s-a abătut asupra cântărețului în ultima perioadă. La începutul acestui an, artistul și-a pierdut soacra, despre care ne-a spus că era ca o mamă pentru el, iar recent a fost suspectat de cancer. În urmă cu o lună și ceva, Octavian a avut niște dureri abdominale severe care nu-l lăsau să doarmă noaptea. Cu două luni înainte să apară aceste dureri, care se accentuau mai ales în timpul nopții, și-a făcut o ecografie abdominală de rutină, însă nimic nu prevestea ce urma să i se întâmple.

“M-au ținut durerile astea așa, intermitent, câteva ore pe zi. Într-o seară, eram la București, iar a doua zi aveam sesiune la studioul muzical. Nici nu știu cum s-o dau să nu sune aiurea… Ce să vezi? M-am dus la baie și pentru prima dată în viața mea am urinat sânge. Am simțit că fuge pământul de sub picioare. Nu am dormit deloc în noaptea aia de îngrijorat ce eram”, își începe povestirea Octavian Riu.

Artistul s-a dus a doua zi la doctor, unde i s-au recoltat probe de sânge. Apoi, acesta și-a făcut un CT abdominal ca să afle cu exactitate ce are. „Medicul tot evita să îmi dea un răspuns, iar eu știam că pe CT vezi instant dacă e ceva în neregulă. În fine, am așteptat până a doua zi rezultatul, căci nu au vrut pentru nimic în lume să îmi spună ce se vede pe acel CT. În acea seară, am rămas în București, pentru că a doua zi trebuia să plec cu soția și fetițele la Disney, în Paris. Pe la ora 11:00 primesc un e-mail cu rezultatele CT-ului. Aveam o pietricică la rinichi, ceea ce nu reprezenta o problemă, dar totodată am văzut că am o altă problemă la ficat. Diagnostic prezumtiv: formațiune tumorală hepatică, dimensiuni 4-5 centimetri în faza tardivă”, spune artistul.

Durerile l-au însoțit pe cântăreț și în Paris, unde de multe ori se punea jos, pe stradă, pe bordură, plângând de durere. După ce s-a întors în România, Octavian și-a făcut, în cele din urmă, RMN-ul. “Pe mine deja m-au descurajat ce au zis medicii. Le-am zis colegilor că mai vreau doar să am un concert și să vină mii de oameni. Mă resemnasem cumva că nu o să îmi văd copiii la casele lor. Apoi, acolo la studio am primit rezultatul de la RMN. Nu aveam curajul să îl deschid. Se vedea aceeași piatră la rinichi… Dar nu mai era în rinichi, ci coborâse. La final, diagnosticul era hemagiom hepatic. Parcă mi s-a luat o piatră de pe inimă atunci, căci hemangiomul hepatic e, într-adevăr, o tumoră, dar benignă. Deci nu era cancer. Am eliminat apoi acea piatră la rinichi. Acum mă bucur că am reușit să depășesc acest episod complicat. Toată povestea asta m-a făcut să îmi prețuiesc mai mult viața. Acum înțeleg vechea zicală: Azi ești, mâine nu mai ești”, a încheiat Octavian Riu.

Octavian Riu – Vina mea | Official Video – YouTube

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata