Anexita, o boală cu transmitere sexuală! Află totul despre ea!

Se numește, de fapt boala inflamatorie pelvină și afectează patru din cinci femei active sexual şi constă, după cum îi spune şi numele, în inflamarea anexelor uterului (ovare, trompe uterine). În cele mai multe cazuri, inflamaţia este generată de infecţia cu germeni precum: garnerella, richetii, ureaplasma, mycroplasma, klebsiella, care sunt mai greu de depistat şi, din cauza rezistenţei la medicamente, mult mai greu de tratat.

CUM RECUNOȘTI BOALA

Oricare dintre aceste simptome ar trebui să-ţi dea gândit şi să te determine să mergi la medic:
– durere acută la nivelul abdomenului inferior;
– tulburări urinare sau menstruale;
– senzaţie de tensiune şi de arsură locală;
– febră.

CE COMPLICAȚII DĂ ANEXITA

Infecţia cu aceşti germeni este periculoasă în special pentru femeile tinere, care pot rămâne infertile dacă nu se tratează la timp. Tratată incorect sau incomplet, această boală poate duce la aderenţe pelviene, la stenoze de trompă uterină („înfundarea trompelor”), la peritonită şi la afectarea infertilităţii.

CUM SE TRATEAZĂ

Tratamentul trebuie să fie precedat de o serie de investigaţii (culturi din col) pentru depistarea exactă a cauzei. Abia după ce se face antibiograma, se pot prescrie antibioticele potrivite. Tratamentul anexitei apărute pe fondul unei boli cu transmitere sexuală trebuie urmat de ambii parteneri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata