in ,

Alimente cu care alungi oboseala, răcelile și insomniile!

E oficial: toamna și-a intrat în drepturi, iar zilele friguroase și ploioase nu sunt departe! Totuși, schimbările de la sezonul cald la cel rece înseamnă nu doar variații de temperatură sau o cantitate scăzută de lumina naturală solară, ci și modificări ale bioritmului intern.

Stările de somnolență prelungită asociate cu insomnii, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, stările de melancolie sau tristețe și predispoziția către răceli și infecții sunt printre primele semnale ale dereglărilor cu care corpul se confruntă la început de toamnă.

Dovleacul combate insomniile

Indiferent dacă-l consumați crud, copt sau fiert, dovleacul este un pansament natural pentru sistemul nervos și datorită efectului ușor sedativ este adesea recomandat pentru combaterea insomniilor, a stărilor depresive și anxietății. În plus, acesta este și o sursă importantă de betacaroten, unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali și este îmbogățit cu complexul de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, recunoscute pentru menținerea sănătății psihice, protejarea împotriva stresului oxidativ și reducerea stării de oboseală excesivă.

Alungă oboseala cu cerealele integrale

“Multe dintre persoanele care suferă de astenie, se confruntă cu o deficiență de serotonină, asociată cu oboseala excesivă, chiar dacă au un program disciplinat de somn. Datorită conținutului bogat în glucide, cerealele oferă energia necesară pentru funcționarea corectă a organismului. În plus, acestea sunt bogate in tiamină, vitamina aparținând complexului B, care favorizează transformarea glucidelor în energie, ameliorâd astfel stările de letargie și extenuare”, explică specialistul Ropharma, dr. Imunolog Tania Bejan.

Citricele și probioticele țin răceala departe!

Pomelo, portocale, mandarine, grapefruit – sunt printre cele mai consumate fructe în timpul toamnei și cu un motiv întemeiat: acestea conțin o cantitate importantă de vitamina C, antioxidanți, nutrienți cu proprietăți anticancerigene și asigură în mod natural un sistem imunitar mai puternic.

Dincolo de ajutorul pe care natura ni-l oferă în combaterea asteniei de toamnă, este indicat să susținem alimentația și cu ajutorul suplimentelor alimentare naturale. În noul sezon, Farmaciile Ropharma au pregătit kit-ul de stimulare a imunității (73,83 lei) format din trei cutii Activit Imuno Forte, Septogal+Lactoferina, Activit C60, o cană șablată și un pachet cu șervețele umede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Genial! Un profesor desenează din minte, în timp record, harta lumii!

Dietă pentru adolescente: 3 sfaturi ca să slăbeşti sănătos