Alege Realcont.ro pentru servicii profesionale de contabilitate

Atunci când ai o afacere, sunt multe aspectele de care trebuie să ții cont dacă îți dorești să fie una de succes. Și, să fim serioși, care om de afaceri nu își dorește acest lucru? Printre mulțimea de detalii mai mult sau mai puțin importante, este un amănunt a cărui abordare corectă poate face diferența dintre o afacere profitabilă și una sortită eșecului. Este vorba despre operațiunile contabile. Aici ai două opțiuni: fie apelezi la personalul intern sau optezi pentru externalizarea acestora, către o firmă de contabilitate. Nu știi care ar fi cea mai avantajoasă pentru tine? Citește rândurile de mai jos și vezi care ți se potrivește cel mai bine.

Te poți ocupa singur de contabilitate?!

Mulți dintre oamenii de afaceri nu chiar sunt total necunoscători în ceea ce privește operațiunile de contabilitate, și chiar au studii în domeniu. De aceea, la prima vedere, decizia pare oarecum simplă: te vei descurca și singur, nu ai nevoie să angajezi pe cineva care să se ocupe de acest… detaliu. În realitate, lucrurile nu sunt deloc simple, și te vei convinge rapid că ai nevoie de ajutor, pentru că efectiv nu îți mai rămâne timp să te ocupi așa cum trebuie de dezvoltarea afacerii tale.

În același timp, dacă nu apelezi la externalizarea serviciilor de contabilitate, ”ieși mai ieftin”, după cum se spune. Eventual plătești pentru câteva ore de consultanță, și totul pare perfect. Dar oare chiar așa să fie?

Dezavantajele contabilității pe cont propriu

Contabilitatea pe cont propriu a afacerii tale este destul de dezavantajoasă pentru tine, în primul rând tocmai din punct de vedere financiar. Este suficient numai să amintim cât de mult costă programul de contabilitate, pentru că nu mai este cazul, precum în urmă cu câțiva ani, ca aceste operațiuni să se facă folosindu-te de registre și blocuri de facturi. Toate acestea au fost înlocuite cu un software de gestiune, care permite o administrare mult mai eficientă a tuturor datelor.

Nu te pricepi deloc la contabilitate? Atunci cu siguranță vei angaja pe cineva care să se ocupe cu așa ceva. Prin urmare, bani pe care îi cheltui pentru formarea profesională a celui sau celor care urmează să aibă această responsabilitate. Chiar și dacă personalul desemnat cu efectuarea serviciilor de contabilitate are studii de specialitate, este nevoie ca acesta să participle la numeroase cursuri și specializări pentru a se pune permanent la curent cu ultimele noutăți în domeniu. Și cum în România Codul Fiscal se modifică destul de des, nu este nevoie să mai adăugaăm prea multe, nu-i așa?

Un alt dezavantaj se referă că întotdeauna trebuie să ții tu cont de scadențe: plata facturilor, ratelor, a salariilor, plata TVA-ului, și mai ales să fii mereu gata să faci față unor evenimente neașteptate, cum ar fi auditul sau alte controale efectuate ”pe nepusă masă” de inspectorii fiscali. Crede-ne, este destul de dificil să poți față cu brio la toate acestea singur, așa că mai bine nu!

Firma de contabilitate, soluția perfectă pentru tine

Prin urmare, atunci când vrei ca afacerea ta să fie una de succes, pregătește-te să iei cele mai bune decizii, iar una dintre acestea se referă și la apelarea la o firmă de contabilitate, cum este și Realcont.ro București.

Ai parte de numeroase avantaje: oameni bine pregătiți, care se ocupă strict de așa ceva, prin urmare au o mare experiență în domeniu, astfel încât tu să nu te mai temi de controalele organelor fiscal, fie ele și inopinate. Vei descoperi rapid că economisești bani și timp, ceea ce te va ajuta în dezvoltarea afacerii tale.

Există totuși și riscuri

Orice decizie pe care o luăm are parte de părți bune, dar și riscuri. Așa și aici, pentru că dacă apelezi la firme de contabilitate care nu au experiența necesară în domeniu, riști să ai parte de unele erori sau chiar de înstrăinarea datelor. Din fericire, nu este cazul la Realcont, pentru că aici avem parte de profesionalism și experiență, exact ceea ce îți doreai.

Cum alegi firma de contabilitate

Există și câteva criterii care te vor ajuta să alegi mereu o firmă de contabilitate care să se ocupe așa cum trebuie de finanțele companiei tale. Iată care sunt cele mai importante.

Experiența

Este primul pe lista noastră, pentru că toți oamenii de afaceri preferă să lucreze cu o firmă care are deja mulți ani de experiență în spate, care știu cum să abordeze problemele pentru a fi rezolvate, care au cele mai bune soluții pentru tine.

Adaptabilitate

Modificările permanente ale actelor normative sunt deja o obișnuință la noi în țară, iar o firmă de contabilitate profesionistă va găsi rapid soluțiile potrivite pentru afacerea ta, astfel încât totul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Servicii complete

Există multe firme de contabilitate, dar puține sunt cele care oferă clienților servicii complete, din care nu lipsesc consultanța și expertiza. Este mult mai avantajos pentru tine, ca antreprenor, să rezolvi tot ce ține de contabilitate într-un singur loc, apelând la o singură firmă de contabilitate.

Comunicare de ambele părți

Chiar și când ”cifrele vorbesc”, nu se exclude comunicarea interumană, în ambele sensuri. Trebuie să ai mare încredere în cei care se ocupă de partea de contabilitate a firmei tale, și ei trebuie să îți explice exact toate operațiunile pe care le fac și ce efecte au acestea.

Există avantaje și dezavantaje, atât pentru contabilitatea internă, cât și pentru serviciile de acest gen oferite de o firmă de specialitate. De aceea, este bine să analizezi cu atenție toate informațiile, iar la final să iei cea mai bună decizie pentru afacerea ta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata