in

Ai probleme de concentrare? Iată 5 jocuri care te scot din impas!

Nu poți să te concentrezi la ore, lecții sau atunci când îți vorbește cineva? Capacitatea de concentrare este o facultate mentală care se învaţă şi care are nevoie de antrenament pentru a fi menţinută. Iată câteva jocuri simple și amuzante care te pot ajuta:

1. “Scrisul de-a-ndoaselea”

Scrie câteva cuvinte şi câteva scurte propoziţii pe o foaie (pot fi versuri din piesele preferate sau citate cool). Rescrie-le apoi invers, de la coadă la capăt. De exemplu, acasă – ăsaca.

2. “Prinse din zbor”

Uită-te 1-2 minute la mai multe obiecte dintr-un anumit loc (birou, noptieră etc). Apoi, fără a mai avea contact vizual în zona respectivă, trebuie să enumeri obiectele observate. Verifică apoi dacă le-ai enumerat pe toate.

3. “Descoperă diferenţele”

Ia două obiecte aproape identice. Cum ar fi două eșarfe, dar cu modele diferite sau două huse de smartphone cu imprimeuri diferite. Găsește diferențele și pune-le pe o hârtie.

4. “Asocieri de idei”

Provoac-o pe prietena ta propunându-i un cuvânt pe care să-l continue cu alte cuvinte pe care le sugerează cuvântul respectiv. Acest exerciţiu se poate face în scris sau oral. Este foarte funny!

5. Jocuri de cărţi sau de societate

Aceste jocuri îți dezvoltă puterea de concentrare, spiritul de competiţie şi îți va stimula dorinţa de a câştiga.

 

 

 

 

Foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 reguli de aur pentru învățatul pe ultima sută!

Deprimarea, dușmanul tăcut al toamnei! 5 pași spre vindecare!