A inceput CES 2024 – Peste 130.000 de vizitatori sunt asteptati la cel mai mare targ Tech

CES 2024 este cel mai mare targ de tehnologie din lume. Cei mai mari fani ai tehnologiei de ultima generatie din cele mai importante sectoare sunt asteptati, incepand cu 9 ianuarie, la Las Vegas.

Peste 130.000 de vizitatori sunt asteptati in acest an la Las Vegas

In acest an la celebrul eveniment vor lua parte peste 130.000 de vizitatori din intreaga lume. Fanii tehnologiei vor avea parte de foarte multe surprize placute si in acest an, la peste 4.000 de expozanti. Printre expozanti se numara si cateva startup-uri romanesti.

Casele inteligente si inovatiile medicale sunt capul de afis din acest an

Daca in alti ani oaspetii evenimentului erau incantati de tehnologii inovative in ceea ce priveste zona de gaming sau telefoane mobile, iata ca in acest an asteptarile se schimba radical catre domenii care impacteaza in mod direct stilul de viata. Cele mai asteptate noutati de la CES 2024 sunt din lumea medicala, case inteligente dar si realitatea mixta.

Marele absent de la CES 2024 este Apple

Gigantul Apple nu va lua parte la CES 2024, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra cotei de piata a liderului mondial de pe piata de telefoane mobile. Vestea vine intr-un moment nefavorabil pentru compania americana care a pierdut in ultimul trimestru cateva miliarde de euro, PIB-ul unei tari medie. Aceasta scadere vine si din cauza unei cotatii mai slabe pe pietele asiatice, acolo unde Apple miza pe vanzari foarte mari. De asemenea, profilul consumatorului s-a schimbat si acesta nu mai schimba telefonul anual, ci la 3-4 ani.

Cele mai interesante dispozitive cu AI disponibile la CES 2024

Printre cele mai interesante dispozitive cu AI integrat se numara laptopurile de la Microsoft ce vor avea disponibila o tasta speciala AI. Va fi primul buton nou pe tastatura Windows din ultimii 30 de ani. Cu ajutorul noii taste, utilizatorii vor avea acces rapid la Copilot, sistemul AI al Windows.

Dispozitivul Perfect Grill va fi pe deliciul fanilor fripturii deoarece acesta promite sa le ofere utilizatorilor friptura perfecta realizata cu ajutorul AI-ului.

Televizoarele OLED LG vin cu noi imbunatatiri AI pentru procesarea imaginilor la o calitate superioara. LG G4 si LG M4 vor avea integrat un procesor Alpha 11. Cu ajutorul acestuia AI va imbunatati claritatea si culoarea imaginilor redate pe TV.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata