in ,

9 motive pentru care SORA ți-este cea mai bună prietenă

Oricine te poate dezamăgi în viață, chiar și persoana pe care o consideri BFF. Există, totuși, o excepție de la regulă: sora ta! Supărările voastre sunt fleacuri care dispar repede și nu puteți să rupeți legătura una cu cealaltă (nici măcar dacă încercați). Iată 9 motive pentru care sora ta ți-e cea mai bună prietenă:

 

Vă sfătuiți una pe cealaltă

Dacă ai o soră mai mică, îi dai tot felul de lecții de viață și o pregătești pentru experiențele prin care tu deja ai trecut. Dacă TU ești sora mai mică, poți spune că ai o adevărată profesoară de la care ai ce învăța. O profesoară FUN!

 

Sunteți diferite

Sună a dezavantaj, dar chiar nu este! Știi vorba aia: ,,Extremele se atrag”. Ideea e personalitățile voastre diferite se completează una pe cealaltă. Spre exemplu, dacă tu ești tăcută de fel și sora ta e foarte vorbăreață, vă înțelegeți perfect. Ei îi place să-ți povestească toate lucrurile imaginabile, iar tu te mulțumești (ba chiar bucuri) să o asculți. Combinația perfectă!

 

Aveți background comun

Împărțiți aceeași casă, aceleași povești din copilărie, aceleași amintiri, aceiași părinți. Nu epuizați niciodată subiectele de conversație, pentru că aveți referințe comune pentru orice discuție (și puteți bârfi oricând persoane pe care le cunoașteți amândouă).

 

Vă cunoașteți secretele reciproc

Nu ne referim neapărat la secretele murdare care ți-ar putea compromite viitoarea carieră, ci mai degrabă la obiceiurile de acasă pe care nu ați vrea să le știe lumea din exterior. De exemplu, că tu te epilezi pe picioare doar când ai de gând să porți fustă sau că sora ta se spală pe dinți o dată la două zile. Folosiți secrete de genul ăsta nu pentru a vă șantaja reciproc, ci pentru a vă amuza una pe seama celeilalte.

 

Ai cu cine să stai de vorbă la reuniunile de familie

Vizitele pe la neamuri pot fi extrem de plictisitoare dacă nu ai pe cineva de-o seamă cu tine cu care să vorbești. Din fericire, sora ta face și ea parte din aceeași familie, așa că stați mereu împreună la reuniuni. Timpul trece mult mai repede și reușești să te simți bine.

 

Te poți baza pe opinia ei

Sora ta nu te va minți dacă îi ceri părerea sinceră. Nu se va autocenzura, nu își va alege cu grijă cuvintele de teamă să nu te jignească. Îți va spune verde-n față exact ceea ce crede. Așa că ai grijă dacă o întrebi: Rochia asta mă face să par grasă? S-ar putea să te surprindă răspunsul.

 

Poți împrumuta haine de la ea

Dacă vrei să mergi la o petrecere și nu ai nimic elegant de purtat, poți împrumuta o rochie de seară a surorii tale. Sigur, asta în cazul în care vă potriviți la dimensiuni. În cazul ăsta, partea proastă e că ȘI EA îți poate șterpeli câteva haine din când în când.

 

Vă puteți citi gândurile reciproc

De multe ori nici nu e nevoie să vorbești pentru ca sora ta să știe ce urmează să zici. Același lucru e valabil și pentru ea: îi poți citi gândurile doar privindu-i expresia. Aveți o conexiune foarte puternică și asta vă permite să faceți economie de cuvinte.

 

Nu puteți rămâne certate

Indiferent din ce motiv v-ați supărat una pe cealaltă, tensiunea dispare repede. Nu ai cum să rămâi supărată prea mult timp pe sora ta și nici ea pe tine. O să faceți pace chiar înainte să vă dați seama de asta. Familia e mai importantă decât orgoliul, nu?

 

Tu cum te înțelegi cu sora ta?

 

Foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Semne că vrea să fie doar prieten cu beneficii cu tine

Cadoul perfect pentru prietenele tale visătoare