7 reguli de aur ca să ții departe problemele ginecologie!

Pe multe fete le sperie vizita la medicul ginecolog, deși nu ar trebui! Iată cum previi anumite lucruri, pentru a nu avea, prea curând, probleme ginecologice:

1. Mergi măcar o dată pe an la ginecolog şi de fiecare dată când apar simptome care te îngrijorează: secreţii ciudate, mâncărimi, sângerări în afara perioadei menstruale, dureri în timpul actului sexual, dereglări menstruale. Nu te “trata” de una singură sau după sfatul prietenelor, pentru că poţi înrăutăţi şi mai mult lucrurile.

2. Păstrează o bună igienă a organelor sexuale. Ai grijă însă, nu exagera în acest sens: evită spălăturile vaginale şi foloseşte numai săpunuri create special pentru toaletarea zonelor intime.

3. Nu purta lenjerie intimă sintetică şi strâmtă!

4. Fii precaută atunci când foloseşti o toaletă străină!

5. Spală-te pe mâini înainte de a merge la toaletă și nu numai după!

6. Ai grijă ca, atunci când foloseşti hârtia igienică, să faci mişcarea de ştergere din faţă către spate. În caz contrar, microbii din zona anală pot ajunge la nivelul vaginului, ducând la apariţia infecţiilor.

7. Foloseşte metoda de contracepţie potrivită vârstei şi stilului tău de viaţă. Reţine însă că prezervativul este singurul contraceptiv care asigură protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata