6 sfaturi pentru negocierea salariului

Negocierea unui salariu brut poate fi dificila. Iata cum puteti face o impresie buna in timp ce va asigurati ca obtineti salariu pe masura.

Dupa ce ati petrecut nenumarate ore actualizandu-va CV-ul si exersand in fata oglinzii pentru interviu, il impresionati cu succes pe managerul de angajare. Acum este timpul sa ne concentram asupra modului de a negocia cel mai bun salariu. Pentru a face mai multe simulari ale salariului brut in functie de net utilizati aplicatia calcul salariu net.

Negocierea salariului si a beneficiilor este la fel de importanta ca personalizarea CV-ului profesional pentru rol si pregatirea corespunzatoare pentru interviu. Stilul dvs. de negociere ii spune unui angajator ce fel de membru al echipei sunteti. Si, desi este important sa-ti impresionezi noul sef, este la fel de important sa te asiguri ca noua oferta de munca iti va plati facturile si iti va onora abilitatile.

Aflati daca este o oferta

Starea cu care intrati in companie va determina capacitatea de a negocia beneficii mai mari. De exemplu, daca consiliul de administratie te angajeaza sa preia rolul de vicepresedinte de vanzari, poate fi vorba de un acord de proba de sase luni, cu putin spatiu de negociere. Pe de alta parte, o oferta ferma de munca ofera mai mult spatiu.

Determinati daca exista spatiu de miscare

Dupa ce echipa de interviu isi confirma intentia de a va angaja si pachetul de beneficii este dezvaluit, prima intrebare pe care ar trebui sa o puneti este „Este negociabil?” Raspunsul te poate surprinde.

Daca managerul de angajare spune ca nu poate face nicio modificare, spuneti ca nu este o problema, dar intrebati daca exista o optiune de a revizui compensatia in viitorul apropiat. In cazul in care raspunsul este negativ, poate fi o idee buna sa exploreze alte oportunitati de munca.

Intrebati despre oportunitati

Puteti impresiona „numarul” persoanelor din comitetul de angajare intreband despre salariul de baza versus compensatia totala. Compensatia totala inseamna ca tranzactia pe masa este all-inclusive, in timp ce salariul de baza este salariul de baza, plus orice beneficii si compensatii.

Nu grabiti oferta de munca

Una dintre cele mai frecvente si nefericite greseli de negociere pe care le fac solicitantii este acceptarea ofertei de munca pe loc. Desi este de inteles ca trebuie sa hranesti cainele si sa platesti factura la electricitate, poti obtine recompense mai mari daca astepti sa dai raspunsul tau. Uneori, companiile trebuie sa ocupe imediat un post si vor arunca mai multe beneficii pe masa pentru a incheia afacerea. Cu toate acestea, aveti grija cu acest joc, ar putea da inapoi.

Semnati pe linia punctata

Niciodata, niciodata, nu acceptati o slujba sau o oferta fara a obtine detaliile in scris. Pachetul dvs. de salarii si beneficii ar trebui sa fie reprezentat printr-o forma de contract.

Daca nu este prezentat niciunul, incepeti sa puneti la indoiala profesionalismul companiei si conducerea acesteia. Majoritatea companiilor nu vor angaja un nou membru al echipei decat daca acesta semneaza un acord de beneficii. Acest lucru protejeaza nu numai noul angajat, ci si compania. Orice companie care nu urmeaza aceasta practica ar putea avea probleme juridice in viitor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata