5 motive pentru care nu reușești să slăbești

Ai scos din meniu pastele și pizza, mergi la sală cât de des poți și, cu toate astea, nu reușești să dai jos mare lucru? Iată câteva posibile motive:

Mănânci puțin, dar nu neapărat corect

Dacă vrei să slăbești, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Pentru asta, corpul are nevoie de ,,combustibil”, altfel își va trage energia din mușchi, în timpul exercițiilor fizice. Cu alte cuvinte, e important să mănânci, doar că nu orice e binevenit în stomac.

 

Nu ai mușchi

Cu cât ai masa musculară mai mare, cu atât arzi mai multe calorii zilnic. Completează-ți dieta cu un program de exerciții care să-ți întărească mușchii, precum ridicatul de greutăți (atât cât simți că poți; nu trebuie să te forțezi!).

Exercițiile sunt prea lejere

Nu o să vezi rezultate dacă, spre exemplu, ridici greutăți fără niciun efort. Exercițiile fizice trebuie să fie o provocare pentru corpul tău, pentru ca acesta să se pună pe treabă. Încearcă-le pe acelea care îți solicită întreg corpul, nu doar anumite părți. O să arzi calorii mult mai repede în felul acesta.

 

Nu mănânci înainte de sport

Nu trebuie să faci exerciții fizice pe stomacul gol. Asigură-te că ai mâncat bine cu trei ore înainte să faci sport! Nu strică nici o mică gustare cu jumătate de oră înainte. Asta deoarece corpul are nevoie de carbohidrați pentru a rezista efortului.

 

Nu dormi suficient

Odihna e vitală pentru sănătate și greutate. Un somn bun contribuie la reglarea hormonală, îți diminuează senzația de foame și te ajută în lupta contra stresului. Nu subestima importanța odihnei!

 

Te-au ajutat aceste sfaturi?

 

Foto: shutterstock.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata