in

5 lucruri pe care TREBUIE să le faci înainte de a începe şcoala!

Deşi pare imposibil, gândul începerii şcolii se poate transforma în ceva funny. Iată secretul:

1. Învaţă să te obişnuieşti cu rutina trezitului de dimineaţă!

Corpul nostru are nevoie de cel puţin două săptămâni pentru a reintra într-o rutină veche. Atât cât ţi-a mai rămas, încearcă să te trezeşti dimineaţa la aceeaşi oră la care te trezeşti în timpul şcolii. Pune-ţi o melodie relaxantă şi stai în pat. Nu închide ochii! Dacă respecţi acest program, vei ajunge să te scoli singură, fără mai pune telefonul să sune.

2. Ia-ţi o agendă numai şi numai pentru şcoală!

Alege un model colorat, vesel şi păstrează agenda cu gândul că-ţi vei scrie în ea lucrurile importante pe care le vei avea de făcut la şcoală. Nu-ţi încărca memoria telefonului! În plus, dacă ai o agendă mereu la tine, poţi nota şi gândurile personale.

3. La ora la care ştii că ai de făcut teme, ocupă-ţi mintea cu ceva care să te antreneze!

Este un exerciţiu foarte bun, să ştii! Pentru că, astfel, îţi vei seta creierul pentru activităţi intelectuale, legate de şcoală. După ce vei începe orele, îţi va fi mai uşor să-ţi faci lecţiile, deoarece mintea ta este deja “programată” pentru asta.

4. Fă-ţi ordine în dulap!

Separă hainele de vară de cele de toamnă. După ce ai făcut asta, ia-o de la capăt. Nu, nu îţi propunem să devii o maniacă a ordinii şi a curăţeniei, ci să faci o selecţie foarte strictă între ceea ce mai porţi şi ceea ce nu mai porţi. Păstrează lucrurile pe care ştii că le poţi combina cu hainele de toamnă! Când vei începe şcoala, îţi va fi foarte uşor să ştii exact de unde-ţi iei ţinutele de care ai nevoie.

5. Începe să practici un sport!

Dacă nu practici deja un sport, alege unul care să ţi se potrivească. Ştiai care sunt beneficiile unei activităţi susţinute, nu?

 

 

 

 

Foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reguli universale de slăbit: citește și învață!

Ce trebuie să știi despre orjeletul (ulcior sau urcior)! Simptome,cauze şi tratament!