Vrei să călătorești în Germania? Iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le afli când îți pregătești deplasarea în străinătate!

Oricare-ar fi motivele pentru care alegi să te deplasezi în Germania, fie că vrei să vizitezi un anumit oraș care ți-a atras atenția, o rudă apropiată sau mergi în interes de serviciu, atunci când planifici o călătorie în afara țării trebuie să fii în primul rând informat cu privire la tot procesul de desfășurare al acesteia începând cu alegerea operatorului de transport până la regulile administrative ce trebuie respectate mai ales în contextul pandemiei ce durează deja de aproape doi ani.

 

 Ce metode de transport există către Germania?

Când vine vorba de o țară din Europa, ai o multitudine de posibilități de deplasare privind transportul catre Germania, fie că alegi calea terestră sau aeriană. În funcție de orașul în care trebuie să ajungi, dacă acesta este unul mai mare și mai important, variantele pe care le ai la dispoziție sunt diverse: poți alege transportul cu trenul, mașina personală sau  autocarul. Avionul este de asemenea o variantă bună dacă există aeroport în locul ales și nu mai este necesar să pierzi timpul apoi cu legături către alte mijloace de transport care să te ducă la destinație.

 

 De ce să alegi transportul cu autocarul?

Transportul de persoane cu autocarul este o modalitate confortabilă, avantajoasă și convenabilă de a călători spre Germania.

O firmă de transport autocare care face curse internaționale este ceea ce ai nevoie dacă decizi să călătorești astfel, iar în alegerea pe care o vei face e necesar să ții cont de anumite criterii care să îți îndeplinească cererile și așteptările fără probleme.

Siguranța trebuie să fie în primul rând cel mai important criteriu în alegerea unei companii de profil, iar ca referință poți căuta informații despre experiența acesteia pe piață, tipul de autocare pe care le utilizează sau dacă șoferii sunt experimentați și profesioniști în munca pe care o depun.

Confortul este un alt aspect important de care să ții cont, având în vedere distanța destul de lungă pe care trebuie să o parcurgi, verifică dacă mijloacele de transport sunt dotate cu aer condiționat, sistem audio-video, scaune rabatabile, WiFi sau priză individuală unde să îți încarci laptopul, tableta și telefonul, încărcător USB. Unele companii dispun și de alte facilități ca espressoare de cafea sau îți oferă o masă caldă care vor fi de ajutor în călătoria ta.

De asemenea, foarte util în a scuti timp și resurse financiare este dacă compania de transport îți poate asigura transferul de la autocar la destinația aleasă de tine.

Rezervarea facilă a biletului tău prin punerea la dispoziție de către companie a mai multor opțiuni de rezervare sau plata cu cardul prin dotările autocarelor cu POS-uri: telefon, SMS, pe site-ul companiei prin completarea unui formular sau aplicația disponibilă pentru Android și iOS. Reducerile pentru categoriile vulnerabile cum sunt vârstnicii sau copii reprezintă o plusvaloare demnă de luat în seamă, ca și cele la achiziționarea online, încurajându-se astfel cât mai mult un mod de plată sigur, eficient și igienic totodată.

Respectarea măsurilor de siguranță sunt deosebit de importante având în vedere situația epidemică globală, astfel trebuie să te asiguri că firma aleasă respectă normele de igienă impuse de legislația în vigoare, cum ar fi dezinfectarea corespunzătoare a autocarelor de transport sau oferirea măștilor de protecție.

 

 Cum ne asigurăm ca avem pregătite documentele necesare pentru deplasarea în străinătate?

Pentru a călători în Germania ai nevoie de un act de identitate sau pașaport valabil și de asigurare medicală sau obținerea Cardului European de Sănătate.

În contextul pandemiei este foarte important să obțineți informații actualizate cu privire la condițiile de călătorie impuse pentru perioada în care veți face deplasarea, iată, spre exemplu, câteva reguli pentru perioada actuală de care trebuie să ții cont întotdeauna (ai mai jos informații extrase de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și actualizate în decembrie 2021):

Persoanele care călătoresc în Germania au obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul federal documente doveditoare privind vaccinarea anti-COVID-19vindecarea de COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19, independent de modalitatea de transport utilizată (aeriană, terestră, navală) și indiferent de zona din care se călătorește. Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați de la această obligație.

Dovada vaccinării se admite numai dacă au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze necesare a unui vaccin dintre cele omologate la nivelul UE (schema completă a vaccinării).

Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării se bazează pe o testare de laborator care a fost efectuată cu cel puțin 28 de zile înainte, dar nu mai mult de 6 luni.

Dovada testării negative se efectuează prin prezentarea unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

 Persoanele (inclusiv cetățenii români) care, în ultimele 10 zile înainte de intrarea în Germania, s-au aflat într-o zonă cu incidență ridicată sau o zonă cu variante ale virusului sunt supuse obligației înregistrării online și a măsurii carantinei. Mai multe detalii și informații actualizate la zi găsești pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: www.mae.ro.

Ținând cont de toate acestea vei avea cu siguranță o călătorie de neuitat!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata