Vreau să învăț ușor! Ce trebuie să mânânc?

Îți pui din ce în ce mai des aceasta întrebare. ”Vreau să învăț ușor! Ce trebuie să mânânc!”. Nici nu a început bine școala și tu ești obosită, simți că nu poți ține pasul cu materia, ai intrat în panică! E groasă!

Să știi că medicii recomandă ca, pe lângă odihnă, și o mai bună organizare a timpului, să ne ajutăm memoria cu alimente prețioase.

Bunăoară, hai să discutăm astăzi despre 5 produse pe care le-am putea consuma, astfel încât creierul nostru să funcționeze la capacitate maximă.

  1. Ce zici de puțină ciocolată negra bio?

Începem cu dulcele pentru că ne place cel mai mult, nu? Stimulentul natural, cafeina, este responsabila imbunatatirea memoriei, avand ca functie principala cresterea puterii de concentrare. ”Încearcă să consumi câteun cubuleț, două de ciocolată neagră bio și o să vezi ce rezultate bune vei avea”, recomandă consultantul în nutriție, Nicoleta Velicu.

  1. Nu te lipsi nici de cerealele integrale?

Ovazul, orezul brun, sunt numai două dintre cerealele pe care, daca le adaugi în alimentația ta, vor potența funcția creierului și te vor ajuta să ai rezultate mai bune la școală.

  1. Nucile și semințele

Alune, fistic, caju, nuci de toate felurile, semințe de susan, semințe de floarea soarelui și sigur… lista poate fi lungă. Pe rând, pe toate ar trebui să le porți la tine, ca și gustare între ore… Nucile crude, semințele neprăjite, datorită conținutul ridicat de Vitamina E, împiedică deteriorarea funcției creierului și te ajută să te concentrezi mai bine.

  1. Peștele gras

Consumat de 3 ori pe săptămână, peștele, datorită grăsimilor esențiale Omega-3 pe care le conține, este un ajutor de nădejde al memoriei tale. Somon, sardine, hering, macrou… acestea sunt speciile de pește recomandate, dar sigur, nu trebuie omise nici celelalte.

  1. Legumele crucifere

Te întrebi care sunt? Avem așa: varză, conopidă sai broccoli sunt recomandate de specialiști spre a fi mâncate, dacă-ți dorești să ai o memorie de fier. Studiile au demonstrat că persoanele care au consumat aceste alimente au înregistrat rezultate mai bune la testele de memorie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata