Viaţa Elenei stă în 5.000 de euro, de atât mai are nevoie pentru a trăi: ‘Şi 10 lei sunt de ajutor’

Viaţa unei tinere s-a schimbat radical acum 6 ani când a aflat că suferă de o boală cumplită. De 6 ani, Adriana Elena Iliescu (29 de ani) se luptă să trăiască. Boala nu o doborât-o pe Elena, care în tot acest timp a încercat să-i ajute pe copiii care suferă de afecţiuni grave, fiind voluntar alături de cei din Asociaţia Magic.

Întreaga ei poveste poate fi citită: https://cumseschimbaviatacataiclipii.wordpress.com/

“De la varsta de 21 de ani am inceput sa imi pierd auzul pe partea dreapta. Am umblat de la un doctor la altul, insa nimeni nu stia sa imi spuna ce am. Toti mi-au zis ca am urechea sanatoasa, timpanul la fel, ca nu e nici o problema. Culmea eu nu auzeam. Asta pana cand am dat de un doctor care mi-a sugerat sa fac un RMN. Am avut o mare „surpriza”: am fost diagnosticata cu neurofibromatoza de tip 2 cu neurinom acustic bilateral compresiv pe trunchiul cerebral, maningioame ale fosetei Meckel dreapta si cervical cu compresie medulara. Ce sunt neurinoamele?

Adriana Elena Iliescu
Adriana Elena Iliescu

Neurinoamele acustice sau schwanoamele vestibulare sunt afecţiuni benigne (din fericire) destul de rar întâlnite. O astfel de tumora se dezvoltă, în general, la baza creierului şi afectează mai ales rădăcinile nervilor spinali. Astfel pot apărea radiculopatiile sau compresiunile de măduvă spinală. Altfel spus, neurinomul acustic implică toate celulele mielino-formatoare, care fac legătura între ureche şi creier. Mai exact iti pierzi auzul si cu cat cresc mai mult cu atat exista riscuri mai mari de pareze, paralizii si alte lucruri complicatii.Cresc incet, cam intre 1 mm pana la 1 cm pe an. Au perioade in care nu cresc deloc si altele in care nu se mai opresc”, a povestit Elena,.

Tânăra a trecut prin mai multe operaţii şi a reuşit să treacă cu bine peste toate aceste încercări. „Am ajuns să mă rog în fiecare seara să mă trezesc a doua zi. Nu ştiu câţi cunoaşteţi acest sentiment, însă este unul dureros”, spune tânăra.

Doar că, recent, medicii au descoperit că Elena are o nouă tumoră cerebrală care nu poate fi operată deoarece şi-ar pierde auzul definitiv şi ar rămâne cu o pareză facială pe partea stângă.

Singura soluţie este să facă două şedinţe de radioterapie Cyberknife (GammaKnife) la o clinică din Turcia, însă costul lor ajunge la 12.000 de euro, iar Adriana încă nu are toată suma.

Ştiu ca trăim vremuri grele cu toții și suntem afectați de situația financiară , scumpiri si tot ce a venit la pachet odată cu pandemia … Îmi este din ce in ce mai greu cu strangerile de fonduri însă boala nu tine cont de asta , mai am la dispoziție fix 20 zile pana la plecarea in Turcia zile in care trebuie sa strâng 5000€ , o suma exorbitanta pentru mine însă o suma care ma ajuta sa trăiesc sa ma bucur de fiecare zi așa cum o faceți fiecare dintre voi .

Va rog, din suflet, sa îmi rămâneți aproape si chiar dacă nu puteți sa ajutați financiar e suficientă si o distribuire”, a scris tânăra, pe Facebook

Cei care doresc să o ajute pe Elena să treacă şi peste această încercare o pot face

PayPal: ada.iliescu23@yahoo.com;

Revolut: Liviu Cristian 0740376532;

Liviu Cristian RO47INGB0000999912049987 ING lei;

Iliescu Elena Adriana BG68INTF40012071874195 (Euro),

Bic/Swift: INTFBGSF

Articol preluat de pe www.dobrogea.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata